Szupercellás jégvihar károsította Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbáját

Szombaton egy szupercellás jégvihar sújtotta Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbáját, amely során több hangszer és technikai berendezés is megrongálódott. Ennek ellenére a hegedűművész nem mondta le a szombat esti szabadtéri előadást.

A vihar komoly károkat okozott, megsemmisítve a kottákat és tönkretéve a nagy értékű hangszereket. A koncert szervezői kiadtak egy közleményt, amelyben Papp László debreceni polgármester köszönetet fejezett ki Mága Zoltánnak, amiért a vihar ellenére is megtartotta a koncertet, így nem okozva csalódást a város lakóinak.

Mága Zoltán, aki ismert baráti kapcsolatairól Orbán Viktor miniszterelnökkel, a koncerten köszönetet mondott Papp Lászlónak. Emellett arra buzdította a közönséget, hogy éljenek alkotmányos jogaikkal és a béke támogatása mellett tegyenek voksukat a közelgő választáson.

A hegedűművész nemrégiben kapott személyes köszöntőlevelet Donald Trump volt amerikai elnök részéről az 50. születésnapja alkalmából. Mága Zoltán öccse, Novák Csaba pedig azért került a hírekbe, hogy ő lesz az egyetlen polgármesterjelölt Tiszabőn, miután a fideszes jelölt visszalépett.