Szolnoki pénzváltó kirablása: 33 millió forintot zsákmányoltak

Egy szolnoki pénzváltó kirablásával közel 33 millió forintot és különböző valutákat tulajdonítottak el. Az elkövetők között volt a pénzváltó egyik alkalmazottja is, aki segített a bűncselekmény megvalósításában.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rablásban egy szolnoki férfi és a barátnője, aki a pénzváltó alkalmazottja volt, vettek részt. A nő a zárás után nyitva hagyta a széfet, majd bezárta az intézményt. A férfi két másik társával együttműködve, egy másolt kulccsal jutott be a pénzváltóba, ahonnan a jelentős összeget eltulajdonították.

A bűntársak a pénzváltó környékén egy figyelő autóban vártak, ahová a rablás után beültek, és szétosztották a lopott pénzt. A főbűnösök, a 32 éves nő és a 23 éves férfi, Grazig menekültek, de miután értesültek a kiadott elfogatóparancsról, önként jelentkeztek a rendőrségen.

A rendőrség a rablás után elfogta a további két fiatalkorú társukat is. Mind a négy elkövetőt, a nőt, a férfi élettársát és a két fiatalkorút, lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Az ötletgazda férfi letartóztatását, míg három társának bűnügyi felügyeletét kezdeményezték.