Szoboszlai Dominik, a Liverpool sztárja és a magyar válogatott kulcsfigurája

Az ír válogatott szövetségi kapitánya, John O'Shea és csapatkapitány, Séamus Coleman egyaránt kiemelte Szoboszlai Dominik fontos szerepét a magyar válogatottban, amely a közelgő Európa-bajnokság előtti felkészülési mérkőzésen találkozik az ír csapattal.

Az ír szakvezető, John O'Shea szerint a magyar válogatott a szervezettségének és minőségi játékosainak köszönhetően van 14 mérkőzés óta veretlen, és kiemelte, hogy a támadók, különösen Szoboszlai Dominik és Sallai Roland, jelentős szabadsággal játszhatnak a pályán. O'Shea szerint nehéz mérkőzés vár rájuk, mivel a magyar csapatban jó egyensúly van a fiatal és a tapasztalt játékosok között.

Az ír válogatott kapitánya, Séamus Coleman elismerően nyilatkozott Szoboszlai Dominikról, akit a Liverpool sztárjaként említett, és Kerkez Milosról is, mint nehéz ellenfélről beszélt. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozza, hogy számára nincs barátságos mérkőzés, és a keddi találkozón is a veretlenségi sorozat megőrzése a tét.

A magyar csapat az Európa-bajnokság előtt a kontinensen a legtovább veretlenül maradt együttes, 14 meccs óta nem találtak legyőzőre. Az olasz szakember tanítványai 2022 novembere óta kilenc győzelmet és öt döntetlent értek el.

A válogatott keretében négy késve csatlakozó játékos is helyet kapott, köztük Styles Callum, Bolla Bendegúz, Ádám Martin és Gazdag Dániel. Az Aviva Stadionban Fiola Attila játéka kérdéses, míg Lang Ádám a lábközépcsont-repedés után már teljes értékű munkát végez.

Az ír válogatott nem jutott ki az Európa-bajnokságra, és a gólínség jelenti számukra a legnagyobb problémát. Az Eb-selejtezők során csak két gólt szereztek, és a márciusi barátságos mérkőzéseken sem sikerült gólt lőniük.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzései

  • június 4. 20.45 Írország–Magyarország
  • június 8. 18.00 Magyarország–Izrael

Az A csoport teljes programja az Eb-n:

1. forduló

  • június 14., München: Németország–Skócia
  • június 15., Köln: Magyarország–Svájc

2. forduló

  • június 19., Köln: Skócia–Svájc
  • június 19., Stuttgart: Németország–Magyarország

3. forduló

  • június 23., Frankfurt: Svájc–Németország
  • június 23., Stuttgart: Skócia–Magyarország