Sebestyén Balázs szerint Vitézy Dávid lenne az ideális főpolgármester

A Rádió1 hétfő reggeli műsorában Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Ráskó Eszter a főpolgármester-jelölti vitákról beszélgettek, ahol Sebestyén Balázs kifejezte támogatását Vitézy Dávid iránt.

Sebestyén Balázs, aki a legaktívabban követte a főpolgármester-jelölti vitákat, elismerően nyilatkozott Vitézy Dávidról. "Én láttam a Vitézy-Karácsonyt és belenéztem tegnap az ATV-be is, ott többen voltak. A Vitézy-Karácsony az zseniális volt. (...) Gyerekek, nem tudom, én Vitézy-fan vagyok. (...) A csávó annyira nagyon-nagyon felkészült és annyira vágja, hogy mi van, és mindenre olyan kész válasz van. És tudod, azt tetszik, hogy »mert Varsóban így csinálják, Bécsben így csinálják...és azt a példát átvesszük«, és erre ez az ötlet. Én ilyen felkészült ember csak kívánni tudnék magunknak, úgy, hogy egy olyan vezetés van, aki mögötte van" – mondta Sebestyén Balázs.

Rákóczi Ferenc kérdésére, hogy Vitézy mindenben jó volt-e, Sebestyén Balázs hosszan sorolta, hogy Vitézy mindenre példákat és számokat hozott. "Figyelj, ültem, »Istenem, ha még lenne tíz ilyen felkészült politikusunk, milyen jó lenne«" – fejtette ki véleményét Sebestyén, aki szerint Karácsony Gergely is értékes gondolatokat fogalmazott meg, de Vitézy tájékozottsága és nemzetközi példákra való hivatkozása kiemelkedő volt.

Sebestyén Balázs személyes támogatását is kifejezte Vitézy iránt, mondván: "Én nagyon szeretem őt. Nem foglalkozunk nagyon politikával, de talán ennyit el lehet mondani, hogy gyerekek, jó volt". Beszámolt arról is, hogy műsorukban gyakran megszólal Vitézy, és hogy közöttük jó munkakapcsolat alakult ki. "Én imádnám, ha ő lenne. Szentkirályi Alexandra nem ment el, zárójel, jobban tette, de nagyon jó volt, olyan jó lenne, ha ő lenne" – magyarázta Sebestyén.

A műsorvezetők közül Ráskó Eszter és Rákóczi Ferenc nem látták a konkrét vitát, de általánosságban a humorista, Rákóczi Ferenc úgy vélekedett, hogy az embereknek többet kellene vitatkozniuk egymással, mivel szerinte egy olyan trend kezd kialakulni, ahol a vita helyett inkább elkerülik egymást az emberek, ami szerinte nem helyes.