Sebestyén Balázs: Én Vitézy Dávid fan vagyok

A Rádió 1 Balázsék című műsorában Sebestyén Balázs elmondta, hogy örülne, ha Vitézy Dávid lenne Budapest vezetője a választás után, és megindokolta, miért tartja őt alkalmasnak a pozícióra.

Sebestyén Balázs a műsorban felvetette az elmúlt napok politikai vitáit, és kifejtette, hogy a múlt heti Vitézy-Karácsony vitát látva ő Vitézy Dávid rajongóvá vált. "Az zseniális volt. Gyerekek, én nem tudom, én Vitézy Dávid fan vagyok" – fogalmazott a műsorvezető. Hozzátette, hogy Vitézy Dávid rendkívül felkészült, és példákat hozott arra, hogy más városokban, mint például Varsóban vagy Bécsben, hogyan oldják meg a hasonló problémákat.

Rákóczi Feri, a műsorvezetőtársa megkérdezte, hogy Sebestyén szerint Vitézy Dávid csak a közlekedés terén van-e ennyire jártas, vagy más területeken is. Erre Sebestyén Balázs azt válaszolta, hogy "Mindenben, mindenben jó [...] Figyelj, ültem, istenem, ha még lenne 10 ilyen felkészült politikusunk, mennyire jó lenne".

Sebestyén Balázs kiemelte, hogy Vitézy Dávidval korábban is jó munkakapcsolatuk volt, és ritkán lát olyan szakpolitikusokat, akik ennyire tisztában vannak a saját szakterületükkel, és akikből úgy "ömlik az információ", mint Vitézy Dávidból. "Nagyon pöpec a csávó, én nagyon szeretem őt" – mondta a műsorvezető, hozzátéve, hogy "Jó látni, hogy vannak még azért ilyen nagy koponyák" – összegezte Sebestyén Balázs az Index cikke szerint.

A beszélgetés során Sebestyén Balázs és műsorvezetőtársa, Rákóczi Feri azt is megemlítették, hogy örülnek annak, hogy az utóbbi napokban több vita volt, és így a jelöltek álláspontját is jobban meg lehetett ismerni.