Sally Buzbee, a The Washington Post első női főszerkesztője lemondott

Három év után távozik a The Washington Post amerikai napilap főszerkesztői posztjáról Sally Buzbee, aki történetében először töltötte be ezt a pozíciót nőként - számolt be róla a The Guardian.

Sally Buzbee, aki korábban az Associated Press (AP) amerikai hírügynökség szerkesztőjeként dolgozott, 2021-ben csatlakozott a The Washington Post szerkesztőségéhez. Buzbee távozásának pontos okait nem hozták nyilvánosságra, de a lap kiadója, Will Lewis méltatta őt mint rendkívül tehetséges médiavezetőt, aki nagyon fog hiányozni, és minden jót kívánt neki a továbbiakban.

A The Washington Post az elmúlt év során jelentős, 77 millió dolláros (27,7 milliárd forintos) veszteséget szenvedett el. Will Lewis, a lap kiadójának és vezérigazgatójának állítása szerint arra utal, hogy a sajtónak új hírközlési módszerek felé kellene elmozdulnia, hogy szélesebb olvasói réteget érjen el. Lewis vasárnap esti, a munkatársaknak küldött e-mailjében bejelentette, hogy még ebben az évben tervezi elindítani a hírszerkesztőség új részlegét, amely a szolgáltatásokra és a közösségi médiára összpontosít, és olyan közönséget céloz meg, akik a hagyományos kínálattól eltérően akarnak híreket fogyasztani és fizetni a hírekért.

Az új főszerkesztői posztot a The Daily Telegraph brit napilap egyik tapasztalt munkatársa, a jelenlegi szerkesztő-helyettes fogja betölteni, de csak az Egyesült Államok novemberi választásai után. Addig ideiglenesen Matt Murray, a The Wall Street Journal korábbi főszerkesztője látja el a feladatokat.