GameStop részvények: Roaring Kitty újra a figyelem középpontjában

A GameStop részvények vasárnap esti jelentős árfolyam-emelkedését Keith Gill, más néven Roaring Kitty közösségi médiában megosztott bejegyzése váltotta ki, ami a Robinhood adatai szerint közel 20 százalékos ralit eredményezett.

Keith Gill, aki a közösségi médiában Roaring Kitty néven vált ismertté, jelentős GameStop részvény- és opciós pozíciójáról tett közzé információkat a Reddit r/SuperStonk fórumán. A befektető által megosztott képernyőfotó szerint portfóliójában 5 millió GameStop-részvény található, melynek értéke a pénteki záróárfolyamon 115,7 millió dollár volt. Emellett 120 000 darab, 20 dolláros kötési árú, június 21-én lejáró vételi opcióval is rendelkezik, amelyet darabonként körülbelül 5,68 dollárért vásárolt.

Ez az esemény különösen azért keltett nagy figyelmet, mert Gill három év óta először nem a WallStreetBets chatszobában, hanem egy másik platformon jelentkezett be. A kereskedő először három hete bukkant fel a közösségi médiában, amely óriási ralit indított el a GameStop részvényeiben, melynek értéke májusban csaknem megduplázódott.

Keith Gill neve 2021-ben vált ismertté, amikor videókon és Reddit-bejegyzéseken keresztül buzdította a lakossági befektetőket arra, hogy short squeeze-t okozzanak, ami a GameStop és más mémrészvények árfolyamának jelentős emelkedését eredményezte. Ez komoly veszteségeket okozott azoknak a nagybefektetőknek, akik short pozícióban voltak.

A cikk megjegyzi, hogy a benne foglalt információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak. Keith Gill ugyanekkor közzétett egy rejtélyes bejegyzést az X-en, amelyen egy, az Uno játékból ismert „(kör)fordító kártyáról” tett ki képet (utalva ezzel az Uno Reverse Card nevű internetes mémre). A posztot nagyon hamar 30 ezren lájkolták – írja a CNBC.