Ugrik a Richter részvénye!

Közel 4 százalékos pluszban van már a Richter árfolyama, ami mögött egy pénteki bejelentés állhat, miszerint a HELM AG-vel kötött részvénykivásárlási szerződés feltételei teljesültek, és így lezárult a tranzakció.

Egyre nagyobb rali figyelhető meg a Richter részvényénél, jelenleg 3,9 százalékos emelkedést mutat a gyógyszergyártó árfolyama. A befektetők egy pénteki bejelentésre reagálnak, amely szerint a februárban a HELM AG-vel aláírt részvénykivásárlási szerződés feltételei teljesültek, így a tranzakció pénteken lezárult. Ennek eredményeképpen a Richter 100%-os tulajdonossá vált a Richter-Helm BioTec (RHT) és a Richter-Helm BioLogics (RHB) vállalatokban.

A Terrosa a Richter Biotechnológiai üzletágának fő terméke, amely 2023-ban 56,8 millió euró árbevételt ért el. A teriparatide globális árbevétele, amit az RHT valamennyi licencbevevője együtt ért el, 2023-ban megközelítette a 125 millió eurós összeget.

Az RHB egy észak-németországi központú vállalat, amely a mikrobiológiai bérgyártás és -fejlesztés területén vezető szerepet tölt be három telephellyel, tapasztalt menedzsmenttel, több mint 300 alkalmazottal és mintegy 60 millió euró éves árbevétellel. Az RHB-ben várhatóan idén kerül befejezésre egy 100 millió euró értékű, jelentős kapacitás bővítést eredményező beruházás, ami a további növekedést alapozza meg, és javítja a gyógyszeripari ügyfelek számára nyújtott szolgáltatások körét.

A cikk végén fontos megjegyezni, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.