Rakétatámadás a USS Eisenhower repülőgép-hordozó ellen

A jemeni húszik rakétát lőttek ki a USS Eisenhower amerikai repülőgép-hordozóra, de nincs információ arról, hogy a támadás kárt okozott volna a hadihajóban.

A Middle East Monitor szerint az iszlamista szervezet közleményére hivatkozva történt a támadás, azonban amerikai tisztviselők a Reutersnek nyilatkozva cáfolták, hogy érzékelték volna a húszik részéről indított támadást.

A húszik korábban is célba vettek amerikai hadihajókat a térségben, de ezek a támadások sem vezettek károkhoz. Egy civil teherhajót azonban már elsüllyesztettek.

A Jemen nagy részét ellenőrző iszlamisták a Gáza elleni invázió kezdete óta támadják a Vörös-tengeri hajóforgalmat, Izrael elleni hadüzenetüket követően. A lázadók szerint csak azokat a hajókat támadják, amelyek fegyvereket szállítanak Izraelnek, de a gyakorlatban minden áthaladó célpontot támadnak.

A térségben jelen lévő brit-amerikai koalíció is végrehajtott légitámadásokat, amelyek során 13 célpontot semmisítettek meg, de az amerikai Középső Parancsnokság (CENTCOM) napi jelentése az Eisenhower elleni állítólagos támadásról nem számolt be.