„Nem erre kapott megbízást” – A káli polgármester dühös és állítja: árt neki Győzike kampánya

A Heves megyei Kál polgármestere, Morvai János kiakadt Gáspár Győző kampánytevékenységén, amely során a showman kiskorúakat is bevont a választási kampányba.

A Valmar énekese, Gáspár Győző a múlt hétvégi káli gyermeknapon kiskorúakat és szüleiket buzdította Morvai János polgármester újraválasztására. A rendezvényen a polgármester is jelen volt, amikor Győzike Marics Peti, a Valmar együttes frontemberével való közös fellépést ígért, ha Morvai újra polgármester lesz. Marics Péter azonban tudomásul sem vett semmilyen ilyen megállapodásról, és a közösségi médiában kifejezte nemtetszését.

Hadházy Ákos független képviselő osztotta meg az eseményről készült videót, amelyen Győzike a gyerekeket és szüleiket agitálja. Hadházy szerint a gyerekek kampányba való bevonása elfogadhatatlan, és felveti a jogsértés lehetőségét. A helyi Fidesz-szervezet elnöke, Gyetvai Péter a videót megosztotta, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A Blikknek nyilatkozó, névtelenséget kérő káli képviselőjelöltek szerint a gyermeknapi rendezvény kampányolásra való felhasználása azt jelzi, hogy a polgármester nem érzi magát biztosnak a pozíciójában. A helyi lakosok között is téma volt az esemény, sokan felháborodtak a gyerekek politikai célú felhasználásán.

Morvai János polgármester a Blikknek kifejezte meglepetését és dühét az események kapcsán, hangsúlyozva, hogy nem volt tudomása Győzike kampánytevékenységéről, és nem is számított rá. Azt is hozzátette, hogy a történtek nem hoznak neki plusz szavazatokat, sőt inkább ártanak. „Nem erre kapott megbízást, a szerződés megkötésekor viszont nem voltam jelen. A rendezvény előtt beszéltünk néhány percet, de ilyesmi akkor sem került szóba. Műsorvezetés, főzőverseny zsűrizése, ennyi lett volna a feladata. Már tizennégy éve vagyok polgármester, szerintem eleget letettem az asztalra, nincs ilyen támogatásra szükségem” – magyarázta Morvai.

Marics Peti menedzsere, Varga-Szilágyi Zsolt elmondta, hogy a zenész távol tartja magát a politikától, és megdöbbenéssel értesült a történtekről. Győző bocsánatot kért Marics Petitől, és megígérte, hogy ilyen többé nem fordul elő. Akkor az üggyel kapcsolatban kerestük Győzikét, aki írásban annyit reagált, hogy jövő hét keddig külföldön forgat.

Egy másik cikk szerint Gáspár Győző a gyereknapon tett ígéretei hamisnak bizonyultak, mivel Marics Petivel nem is tárgyalt a fellépésről. A cikk szerzője szerint a gyerekek bevonása a kampányba és a hamis ígéretek különösen elítélendőek.