Orbán: Eljött az ördögűzés ideje, mert a másik opció a világháború

Viktor Orbán könnyeket törölgetve lépett színpadra a budapesti Margitszigeten, kicsit nevetett, majd a 9. júniusi választások előtti nyolc nappal tartott Békemeneten beszédében igyekezett olyan erőt sugározni, amely meggyőzi a Fidesz híveit arról, hogy a közelmúlt hazai politikai viharai után semmi félnivalójuk, és minden esélyük megvan Európa legnagyobb választási győzelmére.

A magyar miniszterelnök konkrét feladatokat is megjelölt, amelyek elvégzésére szükség van a siker érdekében: az aktivistáknak millió ajtón kell kopogniuk, és "a pedált a padlóig kell nyomniuk az utolsó héten". A tét magas: úgy véli, ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük, hogy milliók magyarok haljanak meg egy újabb világháborúban.

A Fideszhez köthető CÖF-CÖKA által szervezett szombati eseményt Európa legnagyobb békefelvonulásaként jellemezték, és fő célja az volt, hogy megmutassa: még mindig sokan támogatják Orbán Viktor pártját, annak ellenére, hogy Péter Magyar országjárása óriási tömegeket vonzott. Ez a választások előtt különösen fontos:

a bizonytalan szavazók hajlamosak arra, hogy oda csatlakozzanak, ahol erőt és győzelmi esélyt látnak.

Többperces taps és "Viktor, Viktor" skandálás után Orbán megkezdte beszédét. Isten áldását kérte a Kárpátaljai magyarokra, akik az elmúlt két évben tehetetlenül várták a háború végét. "Nem messze van az a nap, amikor a sorsotok jobbra fordul", ígérte a Nyugat-Ukrajnában élő magyar kisebbségnek. Üdvözletét küldte a merénylet következtében május közepén megsebesült Robert Fico szlovák miniszterelnöknek is. "Robert Fico azért lett lövöldözés áldozata, mert a békéért állt ki", mondta Orbán, hozzátéve, hogy szlovák kollégája kemény fickó, és hamarosan visszatér, hogy megerősítse a békét támogató tábort.

„Jövő héten világrekordot állítunk fel a mozgósításban.”

A béke fontosságáról beszélve Orbán éles fordulattal választási keresztes hadjáratról kezdett beszélni, és több percen keresztül úgy pörgette fel táborát, mint ahogy egy fociedző buzdítja a játékosokat a félidőben egy döntő mérkőzés öltözőjében.

Kiemelte, hogy a Fidesz minden választást megnyert 2006 őszétől kezdve. Az utolsó parlamenti választásokon a legnagyobb győzelmüket aratták, míg az egységes ellenzék a legnagyobb vereségét szenvedte el.

"Mennyire nagyképűek voltak! Olyan hangosan üvöltöttek, mint egy oroszlán. Aztán kiderült, hogy a karmuk papírmaséból készült, mint egy papírtigris, amelyet eláz az első tavaszi zápor."

– mondta Orbán, aki az utóbbi hónapokban nem sokat beszélt hazai ellenfeleiről.

A miniszterelnök szerint annyian mentek el a Békemenetre, hogy ha csak ráfújnának az ellenzékre, az mind Brüsszelig repülne. Ehelyett azonban a Fidesz-KDNP jelöltjeit, Deutsch Tamás EP-képviselő vezetésével küldik oda, hogy elfoglalják Brüsszelt és az ottani bürokratákat az útra tegyék.

Orbán szerint az újabb hatalmas győzelem küszöbén állnak, de még rengeteg a tennivaló az utolsó hét napban, a valódi kampány csak most kezdődik.

„Még egy hét a Fidesz legendás végső rohama, és kiütjük az ellenzéket a versenyből. Nagyszerű helyzetben vagyunk a gólszerzéshez, csak passzolnunk kell a labdát.”

Szerinte a Fidesz ereje, találékonysága, kitartása és az általuk szolgált jó ügy mellett szól, de az ellenfelek állapota és képességei is. "Rendünk és erőnk van, ellenfeleinknél erőszak, választási verekedések és lökdösődések vannak. Ők nem a háborút akarják megnyerni, egymást akarják legyőzni. Velük semmi dolgunk, hagyjuk, hogy tépázzák egymást, úgyis minden ütés jó helyen landol ott" – mondta.

Orbán arra is törekedett, hogy megakadályozza a Fidesz szavazóit abban, hogy a következő vasárnap biztos győzelemmel a háta mögött ne menjenek el szavazni. Ha nem koncentrálnak, kudarcot vallhatnak, figyelmeztetett. "A kormányzásban a rutin előny. Egy tapasztalt kéz biztosabban tartja a kormánykereket. De a kampányban a rutin, mint a méreg, megöl. A győzelemhez való hozzászokás elbizakodottá tesz, és az ilyen ember a kanapéról akar szurkolni, és nem fog megerőltetni magát a győzelemért a pályán."

Azt mondta, hogy a sikeres kampányhoz szív, a győztes választáshoz szenvedély szükséges. "Szenvedély és győzelem vagy rutin és vereség". Azt mondta, hogy a szenvedély a jobboldal üzemanyaga, és az emberek azért gyűltek össze a Békemeneten, hogy feltöltsék tartályaikat a kampány utolsó szakaszára.

Dicsérte a Fideszt: „A mi táborunk a legnagyobb, egységünk a legerősebb Európában. A legjobbak vagyunk a kampányolásban, a legnagyobb választási hadsereget birtokoljuk.”

Orbán szerint jelen vannak az ország minden terén, a sugárutakon és mellékutcákon, falvakban és még a magtárakban is. De a győzelemhez az utolsó napokban millió ajtón kell kopogniuk és millió magyarral beszélniük. „Mi vagyunk a Fidesz-KDNP szövetség, és jövő héten világrekordot állítunk fel a mozgósításban.”

Azt mondta, hogy „a megőrült háborús mozdonyvezetőket legyőzni kell, nem meggyőzni.”

"A feladat a legnagyobb, amit valaha láttunk", mondta Orbán edző, utalva a jövő vasárnapi meccs tétjére. Meg kell akadályoznunk, hogy Európa egy újabb háborúba és saját pusztulásába rohanjon.

„A háborúpárti vonaton nincsenek fékek, és a mozdonyvezető megőrült”

– mondta a miniszterelnök, aki szerint ezt a vonatot meg kell állítani az EP-választásokon. Példaként említette, hogy a magyar kormány időben lekapcsolta a magyar kocsit a migrációt támogató vonatról és megmentette a gyerekeket a pro-LMBTQ aktivistáktól.

Véleménye szerint a migráció és a nemek propagandájának megállítása után most meg kell akadályoznunk a háború kitörését. "Csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választók újra megerősítik a kormányt a helyén, ha megszerezzük Európa legnagyobb választási győzelmét". Más politikai erő erre képtelen, és minden Fidesz-KDNP-re leadott szavazat szó szerint életeket menthet, ragaszkodott a miniszterelnök.

Ha a baloldal nyer, Orbán szerint csak idő kérdése, hogy "a háború elérjen minket". Végül is a háborúpárti erők mámorosak és legyőzni akarják Oroszországot, ahogy azt az első és második világháborúban is megpróbálták. "A háború mámora olyan, mint egy drog. Akik rákaptak, semmiért sem érzik magukat felelősnek, és senkit sem hallgatnak meg. nem meggyőzésre van szükségük, hanem legyőzésre.

Azt is érvelt, hogy az Európai Unió alapító atyái igazat mondtak: Európa nem bír ki egy újabb háborút. Az első világháború előtt Európa uralkodott a világon, a második világháború után a kontinenst idegen birodalmak lepték el, és ma már csak másodhegedűsek vagyunk. „Egy újabb háború után Európa már nem lenne az a zenekar, amely meghatározza a világ ritmusát, ha egyáltalán lenne zenekar”.

„A háborúból semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk.”

– folytatta Orbán, és emlékeztetett arra, hogy a két világháborúban Magyarország 1,5 millió magyar életet veszített el, és velük együtt a jövőbeli gyermekeiket és unokáikat is. A miniszterelnök szerint most ismét részt kell vennünk egy olyan háborúban, ahol magyar emberek halnak meg, nőket erőszakolnak meg és gyerekeket árvultak el. Azt mondta, hogy a háború az oka annak, hogy ma nincs elég európai gyermek, ezért akar Brüsszel bevándorlókat hozni az EU-ba.

Beszédének hosszú kifejtése után Orbán megnyugtatta híveit, hogy Magyarország nem lép be a háborúba. "Nem megyünk újra az orosz frontvonalra. Már voltunk ott, nincs ott dolgunk." A miniszterelnök szerint a háborúnak nincs megoldása a csatatéren. Szükség van tűzszünetre és tárgyalásokra, de először meg kell nyernünk az EP-választásokat. Eljött az "ördögűzés" ideje, mert a másik opció a világháború. Reméli, hogy egy hét múlva a magyar kormány, amelyet béképártinak írt le, erősítést kap Európa minden országából, és hogy béképárti koalíció jön létre az Európai Parlamentben. És akkor novemberben, Donald Trump győzelme után az Egyesült Államokban, "a béképárti tábor lesz többségben az egész világon".

A gyors, pontos és pártatlan hírekért Magyarországról és Magyarországról iratkozzon fel a Telex angol nyelvű hírlevelére!