Van, aki partival készül a nyárra, míg egyesek arcokat tépnek

Az Index szerkesztősége a PickUp sorozat keretében bemutatja a magyar zenei élet három izgalmas előadóját: a Forelandot, Nagy Danit és a Diventet.

A Foreland együttes több mint fél évtizede van jelen a magyar zenei életben, és új nagylemezük, a Hogyha megszöknél című 11 dalos albumukkal jelentkeztek áprilisban. Stílusukban a pop és rock elemeket ötvözik modern elektronikus köntösbe bújtatva, a férfi és női ének keverékével intim hangulatot teremtve. A szövegeik érzelmi, szerelmi kapcsolatokra épülnek, és a dalszövegek minőségi megfogalmazása kiemelkedő. A zenéjükben számos stílust kevernek, a befogadhatóság hibátlan, a hangszerelés pedig profi és igényes. Moravszki Ákos tiszta férfi baritonja és Cserkuti Erika erőteljes női hangja szép eredményt hoz. A Foreland zenéje ígéretes jövőt sejtet a magyar popzenén belül.

Nagy Dani, azaz DANI, első dalával, a Felébredtem című szerzeménnyel debütált nemrég. A dalban érződnek még gyermekbetegségek, mint keverési hibák és aránytalanságok, de a hangszeres témák remek harmóniákat alkotnak, és a dal végére a megteremtett hangulat felülkerekedik a hibákon. Nagy Dani zenei világában a régi korok zenéjének modern felfogásban történő újraértelmezése figyelhető meg.

A Divent. zenekar májusban új dallal jelentkezett, amely a modern metál mélységeit ötvözi könnyed, pop-rockos elemekkel. A négyfős formáció színes és sokrétű hangzásvilágot alkot, amely érzelmi zavart vált ki a hallgatóból. A dalban a letargikus szöveg és a felemelő zenei elemek kontrasztja figyelemre méltó. A screamelt részeknél az énekesnő, Mihalovics Gréta érzelemdús hangja kiemelkedő, és a dal végére az összhatás meggyőzővé válik. A Divent. egyedi zenei világépítésével és különleges hangzásvilágával különleges helyet foglal el a magyar zenei színtéren.