Djokovic történelmi győzelme a Roland Garroson

A világelső Novak Djokovic hihetetlen fordítással, maratoni küzdelemben jutott be a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe, ezzel új csúcsot állítva fel a Grand Slam-tornák győzelmeinek számában.

A címvédő Djokovic, aki a korábbi körben vasárnap hajnali 3 óra után fejezte be a Lorenzo Musetti elleni négy és félórás meccsét, az első szettet megnyerte Francisco Cerundolo ellen, de a második játszmában elvesztette a fonalat és térdfájdalmakra panaszkodott. Cerundolo kihasználta a szerb fáradtságát, fordított, és a negyeddöntőben is vezetett. Djokovic azonban összeszedte magát, és a döntő szettben 4:3-as vezetésnél másodszor is brékelt, majd kiszerválta a 4 óra 39 perces összecsapást.

A meccs után Djokovic a közönségnek mondott köszönetet franciául, hangsúlyozva, hogy a szurkolók támogatása nélkül nem sikerült volna a győzelem. Elismerte, hogy többször is közel állt a vereséghez, és dicséretet mondott ellenfelének, Cerundolónak. "Nem igazán tudom, hogyan nyertem meg ezt a meccset végül" – tette hozzá a szerb teniszező.

Ezzel a győzelemmel Djokovic 370 Grand Slam-meccs győzelmével az Open Era történetében az első helyre lépett, megelőzve Roger Federert. A szerb klasszis ellenfele a negyeddöntőben a norvég Casper Ruud lesz, aki a nyolcaddöntőben az amerikai Taylor Fritzet győzte le négy szettben.

A nyolcaddöntő eredményei között férfiaknál Djokovic mellett Alexander Zverev is győzedelmeskedett Holger Rune ellen egy több mint négyórás csatában, míg a nőknél többek között Andrejeva, Szabalenka, Ribakina és Paolini jutottak tovább. A negyeddöntő párosítások között találjuk Swiateket, Gauffot, Dzsabőrt és másokat. Zverev ellenfele a negyeddöntőben az ausztrál Alex de Minaur lesz, aki Medvegyevet búcsúztatta.

A negyeddöntő párosítása: Djokovics–Ruud, Zverev–De Minaur, Cicipasz (görög, 9.)–Alcaraz (spanyol, 3.), Dimitrov (bolgár, 10.)–Sinner (olasz, 2.).

(Borítókép: Getty Images)