Több mint négy év börtönt kapott a külföldi férfi, aki több nővel is erőszakoskodott Borsodban

A Szikszói Járásbíróság négy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte azt a külföldi férfit, aki az augusztus 20-i ünnepségen több nőt is inzultált egy borsodi kisvárosban.

Az ítélet szerint a férfi egy nőt trágár kifejezésekkel illetett, megragadta és fogdosni kezdte, majd megpróbálta levenni az alsóruházatát. Az áldozat kiáltására a környéken lévők közbeléptek, és a támadó elmenekült a helyszínről. Néhány perccel később a vádlott két másik nőt is zaklatott: az egyiket simogatni kezdte, a másikat pedig megütötte, amikor az ellenállt a közeledésének, melynek következtében a nő feje a kerítésnek ütődött.

A bíróság a férfit szexuális erőszak kísérletében, garázdaságban, testi sértésben és szeméremsértésben találta bűnösnek. Emiatt halmazati büntetésként négy év négy hónap szabadságvesztésre ítélte, és örökre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelyben kiskorúak nevelésével, felügyeletével vagy gyógykezelésével lenne kapcsolatban.

A bíróság döntése értelmében a férfi tíz évig nem léphet be Magyarország területére. Az ítéletet enyhítő körülményként kezelte a vádlott beismerő vallomását, súlyosító tényezőként pedig a férfi kitartó szándékát és azt, hogy az áldozatok között fiatalkorú is volt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezést nyújtott be.