MrBeast, a YouTube új királya 269 millió feliratkozóval

A YouTube-on új korszak kezdődött, miután MrBeast, azaz Jimmy Donaldson, a dél-karolinai internetes személyiség, vasárnap túlszárnyalta a T-Series csatornát, ezzel ő lett a legtöbb feliratkozóval rendelkező YouTube-csatorna.

A TheVerge szerint MrBeast hosszú évek óta a YouTube egyik legnagyobb sztárja, és mostantól nemcsak az egyéni kategóriában áll az élen, hanem az összes csatorna között is ő vezet. A Social Blade online statisztikai oldal adatai alapján MrBeast csatornájának 269 millió feliratkozója van, míg a T-Series 266 millió feliratkozót számlál.

Az indiai T-Series csatorna éveken át tartotta magának a legtöbb feliratkozóval rendelkező YouTube-csatorna címét, miután 6 évvel ezelőtt megelőzte Felix Kjellberg, azaz PewDiePie csatornáját. MrBeast a Twitteren keresztül ünnepelte meg a sikert, jelezve, hogy ezzel "megbosszulta" PewDiePie-t. A MrBeast és a T-Series közötti versengés már 2019-re nyúlik vissza, amikor MrBeast támogatta PewDiePie-t a T-Series elleni küzdelemben a legtöbb feliratkozóval rendelkező YouTube-csatorna címéért.

Jimmy Donaldson nem csupán a feliratkozók számában érte el a csúcsot, hanem a bevétel tekintetében is ő a YouTube történetének legmagasabb bevételeit produkáló egyéni felhasználója. A fiatal internetes személyiség, mindössze 24 évesen, már most nagyobb eléréssel és hatással rendelkezik, mint számos jelentős múltú, sok embert foglalkoztató médiacég.

Az amerikai youtuber vasárnap közzétett egy képernyőfotót, amelyen látszik, hogy akkor a T-Series 266 706 387 feliratkozóval rendelkezett, míg MrBeast 266 707 995 feliratkozóval átvette a vezetést. Nem sokkal azután, hogy elérte a bravúrt, olyan nagy nevektől kapott reakciókat, mint Elon Musk.