Michael Douglas Izraelben járt

Michael Douglas hétvégi izraeli látogatása során találkozott Jichák Hercog államelnökkel, és kifejezte az Egyesült Államok támogatását.

A neves színész vasárnap Jeruzsálemben érkezett, ahol a zsidó állam vezetőjével folytatott megbeszéléseken részt vett. Jichák Hercog államelnök a találkozón átadta Douglasnak a túszok megmentésének jelképeit: egy sárga kitűzőt és egy katonai dögcédula-nyakláncot.

Douglas Izraelben tartózkodása alatt megtekintette Ziv Koren "Október hetedike" című fotókiállítását, és találkozott azoknak a családoknak a tagjaival, akiknek hozzátartozóit a Gázai övezetből hurcolták el túszul. A színész az elnökkel folytatott beszélgetés során hangsúlyozta az Egyesült Államok szilárd szövetségi támogatását, és reményét fejezte ki a tárgyalások sikerességével kapcsolatban, hogy a túszok hamarosan hazatérhetnek.

Douglas csalódottságát is kifejezte, mivel véleménye szerint a világ nem látta megfelelően az októberi mészárlás képeit, amelyek nem kerültek azonnali terjesztésre. Úgy vélte, ez információhiányhoz vezetett, és akadályozta a választ az Izrael elleni tüntetésekre.

A látogatás során a színész a Beeri kibucba is ellátogatott, amely a harcok sújtotta övezet szomszédságában található. Ott beszélgetett az ott élőkkel, akik korábban vendégül látták palesztin szomszédaikat. Douglas elmondása szerint ezek az emberek hittek a békében, de felvetette a kérdést, hogy hogyan lehet felgyógyulni az ilyen eseményekből, és hogyan lehet legyőzni a bosszúvágyat.