Belehalt sérüléseibe a megkéselt német rendőr

Belehalt sérüléseibe az a rendőr, aki a héten a németországi Mannheimben történt késes támadásban súlyosan megsebesült – közölte a karlsruhei német főügyészség, a mannheimi rendőrfőkapitányság és Baden-Württemberg tartomány bűnügyi hivatala.

A tragikus eseményre pénteken került sor Mannheim város központjában, a Pax Europa polgári mozgalom egyik találkozóján, ahol Michael Stürzenberger konzervatív politikus és iszlámkritikus aktivista is jelen volt. A támadás során Stürzenberger mellett további öt ember, köztük a később elhunyt rendőr is megsebesült.

A támadót lövésekkel sikerült megállítani, jelenleg nincs kihallgatható állapotban. Több sajtóforrás szerint a gyanúsított egy 25 éves afgán férfi.

Az elkövető indítékai egyelőre homályban maradnak. A férfi Afganisztánban született, és 2014-ben érkezett fiatalkorúként Németországba. Korábban nem volt ismert a hatóságok előtt, és feleségével, valamint két gyermekével a hesseni Heppenheimben élt.

A 29 éves rendőrt, aki a támadás során nyaktájékon sérült meg, sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, majd mesterséges kómába helyezték. Június 2-án, a délutáni órákban azonban belehalt sérüléseibe.

A német hatóságok gyászolják a rendőrt, aki életét áldozta a közösség biztonságáért. Halálhírét a karlsruhei német főügyészség, a mannheimi rendőrfőkapitányság és Baden-Württemberg tartomány bűnügyi hivatala közölte, kiemelve, hogy "egy olyan rendőrt gyászolunk, aki az életét áldozta a biztonságunkért".