Zsírbegyűjtők magángépen

Jó reggelt! Árad a Tisza Duna! Ez a napindító hírlevelünk, benne az elmúlt 24 óra főbb híreivel. Kezdésnek itt van négy kiemelt anyag a címlapról: Rogán Antal bevallott jövedelme, a békemenetelők BL-döntőre repülő vagyona, Sulyok Tamás döntése és Horváth Iván irodalomtörténész halála.

Rogán Antal szerint bevallott jövedelme alapján megengedheti magának a londoni luxusszállodában töltött BL-döntős családi hétvégét, és kiszámolták, hogy 162 ezer békemenetelő vagyona repült ki a BL-döntőre. Kubatov Gábor és Bede Zsolt a Békemenet során találkoztak, ahol a Fidesz pártigazgatója és a Vadhajtások arca is jelen volt. Sulyok Tamás, az államfő, nemet mondott Karsai Dániel kegyelmi kérelmére, amely az embertelen szenvedésnek kitett halálos betegek életvégi döntéseinek segítőinek szólt. Meghalt Horváth Iván irodalomtörténész, az MTA doktora és az ELTE professor emeritusa.

Rácz András szerint a békemenetesek tévednek, ha úgy gondolják, hogy a magyar kormány kimarad az ukrajnai háborúból és nem támogatja Ukrajnát. Magyar Péter szerint elveszítene minden támogatást, ha bírálná Oroszországot. Gáspár Győző bocsánatot kért Marics Petitől, miután belekeverte a választási kampányba. Bús Balázs, a fideszes politikus, azt ígéri, hogy ha Óbudán megválasztják, véget vet a gyűlöletkeltő propagandának. A belga külügyminiszter szerint meg kellene vonni Magyarország vétójogát.

Felavatják a három év csúszással, 5,5 helyett 11 milliárd forintból elkészült geszti kastélyt, amely a Tisza család egykori otthona volt és a felújítás után a reformátusok tulajdonába kerül. Az óvodák és iskolák kiürülnek az ország egyes részein, a gyerekek száma jelentősen csökkent. Az LMP lezárta a gödi akkugyárat, a bíróság felfüggesztette a gyár környezethasználati engedélyét, és a rendőrség lépett fel Csárdi Antalék ellen. Tarsoly Csaba szerint a Quaestor minden befektetőjét ki tudták volna fizetni, de a felszámolók elherdálták a cég vagyonát.

Zelenszkij szerint Trump lúzer elnök lehet, ha rossz alkut köt Ukrajnáról, és Amerika sokat veszítene nemzetközi jelentőségéből. Trump 37 országból van kitiltva, és csak külön engedéllyel utazhatna többek között Kanadába, Nagy-Britanniába vagy Kínába. A lengyel külügyminiszter szerint az oroszok beférkőztek a PiS-be, és a lengyel kormány orosz kibertámadásoktól tart az EP-választás előtt.

A német szövetségi kapitány reméli, hogy nem kell több "ilyen szart" olvasnia, miután felmérés készült arról, hogy az emberek szeretnének-e több fehér bőrű játékost a válogatottban. Az olimpia előtt több ezer hajléktalan embert távolítottak el Párizsból és környékéről.