A nap legfontosabb hírei – 2024. június 3.

Magyar Péter drogtesztet végeztetett és arra ösztönzi a kormány tagjait, hogy ők is tegyenek így. A magyar lakosság kétharmada csatlakozna az Európai Ügyészséghez, míg a szegedi gyermeksebészet leállítását a MOK jelentette be. Karsai Dániel kijelentette, hogy nem lesz előzetes elnöki kegyelem. Csárdi Antalt, az LMP politikusát, a gödi Samsung-gyárnál tüntetés közben igazoltatták a rendőrök. Toroczkai László szerint a Fidesz akár két éven belül széteshet. Bukarestben Molotov-koktélt dobtak az izraeli nagykövetségre, és Lengyelország jelentős összeget szán kibervédelemre egy friss orosz hekkertámadás válaszaként.

Magyar Péter, aki aktív résztvevője a politikai életnek, drogtesztet csináltatott, és ezt javasolja a kormány többi tagjának is. Ezzel kapcsolatban nem érkezett további részletek. A magyar állampolgárok többsége, pontosabban kétharmada, támogatná az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, ami az igazságszolgáltatás függetlenségét és hatékonyságát hivatott erősíteni az Európai Unión belül.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) bejelentése szerint leállították a szegedi gyermeksebészetet, de ennek okairól vagy a leállítás időtartamáról nem szolgáltatnak bővebb információt. Karsai Dániel, aki jelentős politikai befolyással bír, kijelentette, hogy nem tervez előzetes elnöki kegyelmet adni, de nem részletezte, hogy ez mely esetekre vonatkozik.

A gödi Samsung-gyárnál tüntető LMP-s politikus, Csárdi Antalt a rendőrség elvezette és igazoltatta. A tüntetés hátteréről vagy a politikus elleni esetleges vádakról nincsenek információk. Toroczkai László, aki szintén ismert politikai alak, úgy véli, hogy a Fidesz pártja akár két éven belül széteshet, de ezt az állítást nem támasztotta alá további részletekkel.

Nemzetközi incidensként, a bukaresti izraeli nagykövetségre Molotov-koktélt dobtak ismeretlen tettesek. A támadás indítékáról vagy következményeiről nem érkezett további tájékoztatás. Lengyelországban pedig egy orosz hekkertámadásra reagálva jelentős összeget, pontos összegről azonban nem esett szó, különítenek el a kibervédelem megerősítésére.