Magyar Péter drogtesztet végez és felszólítja a kormány tagjait, hogy tegyenek így

Magyar Péter bejelentette, hogy drogtesztnek veti magát alá Budapesten, és felszólította Deutsch Tamást, a Fidesz listavezetőjét, valamint a kormány többi tagját, hogy ők is tegyék meg ugyanezt. Magyar Péter szerint a Fideszhez közel álló média terjeszti róla, hogy drogozik, ezért döntött úgy, hogy csütörtök reggel drogtesztet végez, és legkésőbb szombat reggelig nyilvánosságra hozza annak eredményét.

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy eddig nem foglalkozott más politikusok magánéletével, mivel a Tisza Párt álláspontja szerint mindenkit megillet a magánélet szentsége. Azonban hozzátette, hogy ha a Fidesz és különösen Rogán Antal ezt kívánja, akkor változtatni tud ezen az állásponton.

A politikus ezt követően tett bejelentést, hogy a 444.hu információi szerint Rogán Antal a Békemenet után Londonba utazott egy magángéppel, hogy családjával együtt megtekintse a Bajnokok Ligája döntőjét, majd a mérkőzés után egy helyi luxusszálloda 3,5 millió forintos elnöki lakosztályában töltötte az éjszakát. Rogán Antal a 444.hu-nak nyilatkozva azt mondta, hogy a bevallott jövedelme nem kevés. Magyar Péter Facebook-bejegyzésében megjegyezte, hogy a kabinetminiszter az újságírókat azért kérte számon, mert nem tartják tiszteletben a magánéletét és a gyermekeit.

A 444.hu szerette volna megtudni Rogántól, hogy magángéppel utazott-e Londonba, és hogy igaz-e, hogy kihúzatta a nevére vonatkozó adatokat a Völner–Schadl-ügy nyomozati anyagából, de Rogán Antal nem kívánt válaszolni ezekre a kérdésekre. Ehelyett azt ígérte, hogy a választások után ad interjút a lapnak. Magyar Péter szerint azonban Rogán Antal az, aki senkinek a magánéletét nem tartja tiszteletben, és a propagandistái, valamint a titkosszolgálatok segítségével bűncselekmények sorát elkövetve próbálták őt lejáratni a magánéletén keresztül.

Magyar Péter korábban is utalt arra, hogy a "rogáni propagandagépezet" őt minden rossznak beállítja, és februárban előrevetítette, hogy többek között drogosnak is nevezik majd. Áprilisban egy TikTok-videóban kijelentette, hogy kész vitázni Deutsch Tamással a közmédiában, és ha szükséges, drogtesztet is vállal. A tévévita végül létrejött múlt csütörtökön.

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter a szombati Békemenet után bejelentette, hogy petíciót indítanak annak érdekében, hogy Orbán Viktor és Deutsch Tamás leállítsa „az adófizetői pénzen folytatott félelemkeltő kampányt, mely a gyermekek lelki fejlődésére ártalmas.” Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke azonban úgy véli, hogy a petíció helyett inkább népszavazást kellene kezdeményezni, melyet közösen indítanának el a Tisza Párttal. Vona Gábor nyílt levélben fordult Magyar Péterhez, és egy gyermekvédelmi népszavazást javasolt, amely megvédené a legkiszolgáltatottabb generációt a háborús propagandától.