Mágneshorgászat során talált széf hozott szerencsét egy New York-i házaspárnak

Egy mágneshorgászatot kedvelő New York-i házaspár, James Kane és Barbie Agostini állítása szerint egy tóból kihalászott széfben talált 100 ezer dollárt, ami körülbelül 36 millió forintnak felel meg, és ezzel hirtelen gazdagodtak meg.

A szerencsés esemény a Queensben található Flushing Meadows Corona Parkban történt, ahol a pár egy mágnessel ellátott kötelet dobott a vízbe, és nem sokkal később kihúzták a széfet. A lezárt dobozban víztől ázott és megrongálódott 100 dolláros bankjegyek kötegeit találták. A NY1 hírcsatornának nyilatkozva elmondták, hogy a rendőrség szerint a széf nem kapcsolódik semmilyen bűncselekményhez, így a megtalált összeget megtarthatják.

James Kane elárulta, hogy korábban is találtak már széfeket, de az ilyen nagy összegű lelettel még nem találkoztak. „Ez nem lehetséges” – gondolta, amikor meglátta az összeget. A széfben semmilyen azonosító vagy cím nem volt, így annak tulajdonosát nem sikerült megtalálniuk. A rendőrség egyszerűen gratulált nekik a lelethez.

A házaspár a Covid-19 járvány idején kezdett el mágneshorgászattal foglalkozni. Korábban már találtak második világháborús gránátokat, 19. századi fegyvereket és egy motorkerékpárt is. A mágneshorgászat lényege, hogy egy erős mágnest kötélre erősítenek, és azt dobálják be a vízbe, remélve, hogy értékes tárgyakat húznak ki vele. Mások is próbálkoztak már ezzel a módszerrel, például a Dunából is kerültek már elő motorkerékpárok és széfek.