Madarász Katalin: A nótakirálynő újra járni tanul

Madarász Katalin, a legendás énekesnő, aki nemrég ünnepelte 90. születésnapját, súlyos baleset után kénytelen újra járni tanulni. A nótakirálynőt kedvenc kutyája, Lóci rántotta magával, ami miatt kórházba került, és több hónapig tartó gyógyulásra szorult.

Madarász Katalin balesete tavaly év végén történt, amikor kutyáját sétáltatta, és az állat egy másik kutya láttán magával rántotta az énekesnőt. A Dankó Pista Életmű-díjas művész hatalmasat esett, és bár hamar hazaengedték a kórházból, a gyógyulás váratott magára. Emiatt lemaradt a január 23-ra, születésnapjára szervezett túrkevei ünnepségről is. Madarász Katalin elmondása szerint nélküle emlékeztek meg róla, de a figyelmesség így is jól esett neki.

A gyógyulás során újra járni tanult, és jobban érezte magát, amikor hónapokkal később lakóhelyén, Érden is szerették volna ünnepelni. Azonban az áprilisi előadást megelőző napokban újabb baleset érte: elesett a lakásában és beütötte a fejét. Ennek ellenére tolókocsiban elment a tiszteletére rendezett előadásra, ahol a rajongók ünnepelték, bár ő maga nem énekelt.

Madarász Katalin még mindig gyenge, és a járása, valamint a látása is bizonytalan. Sajnálatos módon éppen abban az évben szenvedett balesetet, amikor kerek évfordulókat ünnepelhetett volna. Az énekesnő ígéri, hogy mielőbb felépül, hogy újra énekelhessen a közönségének.

Az énekesnő pályája fordítóként kezdődött, majd buszkalauzként is dolgozott, míg végül az éneklés lett az élete. Madarász Katalin a Rajkó zenekar szólistájaként vált ismertté, és azóta is aktív résztvevője a magyar zenei életnek.