Mianmari esküvőt ért légicsapás, sok halálos áldozat

Legalább húszan vesztették életüket és több mint harmincan súlyosan megsérültek egy légicsapás következtében, amely egy esküvőt ért Mianmar északi részén, a Sagaing régióban található Mingin városában.

A hétfő reggeli támadás során a mianmari katonai junta ellen harcoló Népvédelmi Erők (PDF) szóvivője szerint a hadsereg végrehajtott egy légicsapást, amelynek következtében az esküvő résztvevői között húszan életüket vesztették, és több mint harmincan súlyosan megsérültek. Az áldozatok között nők és gyermekek is voltak.

A helyi beszámolók alapján a légitámadást követően a hadsereg nehézfegyverekkel is tüzet nyitott a tömegre, ami fokozta a helyzet kaotikusságát és megnehezítette a sebesültek ellátását, valamint a halottak elszállítását.

Mianmarban a katonai junta 2021 februári hatalomátvétel óta erőszakos eszközökkel próbálja elfojtani az ellenállást. Nemrégiben, április végén egy másik légitámadás során négy ember vesztette életét, és többen megsebesültek, amikor bombák csapódtak be egy lázadók által ellenőrzött területen, az indiai határ közelében található Csin állambeli Mindat város egyik kórházába.