Kegyetlen plakátháború a XII. kerületben

Budapest XII. kerületében, a Diós árokban különös plakátháború bontakozott ki a Kutyapárt helyi jelöltje, Surányi Judit és a török Köztársasági Néppárt (CHP) között.

A Diós árok mellé és fölé épült út, amelyet korábban Diósárok útnak hívtak, a kampányidőszak elején, mint sok más utcát az országban, a különböző pártok és egyéni jelöltek plakátjai lepték el. Surányi Judit, a Kutyapárt helyi jelöltjének plakátja is helyet kapott itt.

Néhány nappal Surányi plakátjának kihelyezése után egy CHP feliratú szórólap került az arcára ragasztva. A szórólap eltávolítása és alapos vizsgálata után kiderült, hogy valóban a török ellenzéki Köztársasági Néppárt, a CHP szórólapjáról van szó.

A történet azonban nem ért véget, mivel néhány nappal később újabb CHP szórólap jelent meg Surányi mellkasán, amelyen Mesut Kösedağı, a CHP politikusa látható, aki Isztambul Kadıköy kerületében indult és nyert a polgármesteri posztért a márciusi önkormányzati választáson.

Ezután ismét eltűnt a CHP szórólap a plakátról, de május végén harmadszor is felkerült Surányi Judit plakátjára. Érdekesség, hogy a környéken található több MKKP-s plakát közül néhányat letéptek, másokat érintetlenül hagytak, de egyiket sem ragasztották át CHP-s plakátokkal.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy nem világos, miért és hogyan durvult el a helyzet Surányi Judit és Mesut Kösedağı között, és miért célozták meg a török CHP hívei a Kutyapártot. Felmerül a kérdés, vajon személyes leszámolásról van-e szó.

A rejtélyes plakátháború okának tisztázására várunk további információkat és vicces plakátfotókat a weilerv@telex.hu címre.