A Békemenet nagy egymásra találása: Kubatov Gábor és Bede Zsolt

Orbán Viktor a Békemeneten bejelentette, hogy a következő héten több millió ajtón kopogtatnak majd, és felállítják a "mozgósítás világrekordját". Ebben a folyamatban kiemelkedő szerepet kap Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

A Fidesz sikeres választási stratégiájának egyik alappillére az erős vezetés, a "liberális média egyeduralmának" megtörése, valamint egy hatékony adatbázis és aktivistahálózat kiépítése. Kubatov Gábor már korábban, áprilisban hangsúlyozta ezeket a tényezőket a győzelem eléréséhez.

A Békemeneten Kubatov mellett jelen volt Bede Zsolt is, a Vadhajtások ismert alakja. Bede ellen korábban eljárás indult, miután a március 15-i Békemeneten letépte és leköpte Bedő Dávid momentumos politikus kokárdáját, továbbá Orosz Anna képviselőtársát sértő megjegyzéssel illette.

A Vadhajtások oldalán megjelenő uszító tartalmak miatt többször indult nyomozás, azonban a rendőrség nem tudta azonosítani a felelős személyeket. Annak ellenére, hogy a vadhajtasok.hu domain nevet Bede Zsolt nevére regisztrálták 2018. április 20-án, őt nem tartják felelősnek a tartalmakért.

Orbán Viktor korábban Hódmezővásárhelyen arról beszélt, hogy a mostani kampányban csak a Fidesz törzsszavazókat akarják megszólítani, és nem javasolja, hogy energiát fordítsanak a baloldali és középen álló szavazók meggyőzésére. Ennek megfelelően a Fidesz képviselői, mint például Kocsis Máté frakcióvezető és Bányai Gábor, már hétfőn belevetették magukat a kopogtatásba és telemarketingelésbe, hogy összehozzák Orbánnak a mozgósítás világrekordját. Kocsis Máté a balatonfüredieket arra buzdította, hogy "Csak a béke, csak a Fidesz!".