Kósa Lajos kijelentése Magyar Péterről

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kifejtette véleményét Magyar Péterről, aki szerinte nem része a magyar politikai életnek.

Hétfő este a Hírtv műsorában Kósa Lajost szembesítették Magyar Péterrel kapcsolatos kérdésekkel. Magyar Péter egy online petíciót indított, amelyben kritizálja a Fidesz kampányát, mondván, hogy az "háborús veszéllyel fenyeget, a gyerekek a reklámfilmek miatt félnek a háborútól". Emellett bejelentést tervez tenni a Médiahatóságnál, és feljelentést készül tenni Orbán Viktor ellen rágalmazásért és rémhírterjesztésért.

Kósa Lajos eleinte vonakodott értékelést adni Magyar Péterről, azonban később kifejtette álláspontját. Szerinte Magyar Péter "nem szereplője a magyar politikának", mivel bár az országot bejárta, de az önkormányzatok többségében, kivéve a fővárost, nem is indult választáson, így nem is kíván részt venni a politikai életben.

A Fidesz alelnöke hozzátette, hogy véleménye szerint Magyar Péter csak az ellenzéket bomlasztotta, és ezzel a Fidesznek nincs is dolga. Továbbá "teljesen elfogadhatatlan fickónak" nevezte Magyar Pétert, amiért titokban hangfelvételeket készített a feleségéről.