Kia Niro másodkézből: erősségek, gyenge pontok, használtautó-piaci árak

A Kia Niro háromféle meghajtással kapható, és a használtautó-piacon is népszerű választás lehet. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni, ha használtan szeretnénk megvásárolni ezt a modellt.

A Kia Niro 2016 őszén mutatkozott be, és 2022-ig gyártották háromféle meghajtással: hibridként, plug-in hibridként és teljesen elektromos e-Niro-ként. A német Auto Bild csapata által tesztelt 2019-es modell újonnan 39 ezer euróba került, ami nagyjából 15 millió forintnak felel meg. A Kia Niro külső megjelenése átlagos, de tágas belső teret és számos extrát kínál.

A tesztautóban JBL szórakoztató elektronikai rendszer, fűthető és szellőztethető bőrülések, fényezett alumínium keréktárcsák és duplakuplungos váltó található. A 1,6 literes benzines motor és a 61 lóerős villanymotor kombinációja három liter alatti valós fogyasztást tesz lehetővé. Az elektromos üzemmódban a Niro csendesen gyorsul, és akár 50 kilométert is megtehet tisztán elektromos hajtással.

A Kia hét év vagy 150 ezer kilométer garanciát vállalt a Niro-ra, így a használtan vásárolt modellek esetében is érdemes a garancia-feltételeket ellenőrizni. Az akkumulátor 8,9 kWh kapacitású, ami 50 kilométeres hatótávolságot biztosít, és a töltése egy 230 voltos töltőállomáson két órát vesz igénybe.

A vezetési élményt számos asszisztens teszi kényelmesebbé, mint például a távolsági fényszóró asszisztens, a forgalmi torlódás asszisztens, a gyalogosfelügyelet és a sávtartó asszisztens. A 2019-es ráncfelvarrás során bevezetett digitális műszerfal és az érintős szórakoztató elektronikai rendszer, amely Android Auto és Apple CarPlay kompatibilis, tovább növeli a vezetési élményt.

A Niro 1300 kilogramm össztömegű terhet képes vontatni, ami akár egy könnyebb lakókocsit is jelenthet. A használtautó-piacon egy öt éves, kevesebb mint 100 ezer kilométert futott Kia Niro modellt már 6,7 millió forinttól lehet megtalálni.