Kémügyek és házassági dilemmák: Kína és az MI6 ügye, valamint a szexmentes kapcsolatok kérdései

Kína azzal vádolja a brit MI6 hírszerzési ügynökséget, hogy behálózott két állami tisztségviselőt, miközben egy brit nő a szexmentes házasságokról vall a Mirror tanácsadó rovatában.

A kínai állambiztonsági minisztérium szerint a brit MI6 kémügynökség két állami tisztségviselőt, egy házaspárt hálózott be. A keleti nagyhatalom hatóságai kémkedés gyanúja miatt indítottak eljárást a pár ellen, akik az Egyesült Királyság érdekében állítólag bizalmas adatokat szolgáltattak át. A vádak szerint a Vang vezetéknevű férfi 2015-ben, egy cserediák program keretében tanult az Egyesült Királyságban, ahol a MI6 behálózta. A kínai minisztérium szerint Vang pénz iránti vágya miatt vált könnyű célponttá, és a brit ügynökség kiképzést is biztosított számára, mielőtt visszatért volna Kínába információgyűjtés céljából. A vádak szerint a brit ügynökség rávette Vangot, hogy feleségét, Csou-t is bevonja a kémtevékenységbe, aki szintén egy fontos kormányzati szervnél dolgozott.

Ez az eset újabb feszültséget jelent a Peking és London közötti kapcsolatokban, ahol mindkét fél a másikat vádolja bizalmas információk megszerzésével. Az Egyesült Királyság 2024 áprilisában és májusában is vádakat fogalmazott meg Kína ellen, kémkedési tevékenységekkel kapcsolatban.

Egy másik, teljesen eltérő témában, egy brit nő a Mirror tanácsadó rovatában osztotta meg aggodalmait a szexmentes házasságáról. Ő és férje, mindketten 48 évesek, egyetlen lányuk egyetemre kerülése óta nem élnek nemi életet. A nő szerint bár lelki társak és a legjobb barátok, a szex hiánya aggodalmat kelt benne a házasságuk jövőjét illetően. Coleen, a Mirror tanácsadója szerint egy házasság lehet boldog szex nélkül is, ha mindkét fél elégedett ezzel a helyzettel. Azonban hangsúlyozza, hogy fontos, hogy a pár megbeszélje, valóban mindketten ugyanazt akarják-e.