Tompos Kátya emlékére: Kamarás Iván gondolatai és a közösség búcsúja

A színházi világ gyászolja Tompos Kátyát, aki hosszan tartó, ritka daganatos betegség után, 41 éves korában hunyt el. Kamarás Iván színész a Mokka stúdiójában beszélt a kollégája és művésztársa emlékéről és örökségéről, miközben a közösség is készül a búcsúra.

Tompos Kátya, Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színművész, énekes tragikus halála után sokan fejezték ki részvétüket és búcsúztak el tőle a közösségi médián keresztül. Kamarás Iván, aki főiskolás kora óta ismerte Tompost és több alkalommal állt vele egy színpadon, például az "Egy fess pesti este" című előadás alkalmával, a Mokka című műsorban osztotta meg gondolatait és tiszteletét. Kamarás szerint a művészeket éltükben is méltatni kellene, nem csak haláluk után, és kiemelte, hogy Tompos Kátya hihetetlen tehetséggel volt megáldva, és ritka az olyan színész, aki minden területen meg tudja állni a helyét sallangok és manírok nélkül.

Kamarás úgy jellemezte őt, mint egy angyali teremtményt, és hozzátette, hogy saját édesanyja is elsírta magát a hír hallatán. Tompos Kátya sokáig titkolta, hogy rákban szenved, mert nem akarta, hogy sajnálkozzanak felette, és minden erejével igyekezett legyőzni a betegséget. Kamarás Iván szerint sokan reménykedtek a gyógyulásában, és a színésznő az utolsó pillanatig küzdött.

A színésznő halála előtt néhány nappal összegyűlt a külföldi gyógykezelésének finanszírozásához szükséges összeg, amelynek eléréséhez gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet és gálaestet is szerveztek. A jótékonysági koncerten több pályatárs is fellépett, és a hétszáz résztvevőn kívül rengetegen támogatták Tompos Kátya felépülését, köztük Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea is, akik 20 millió forinttal szálltak be a külföldi kezelés árába. Kamarás Iván a Mokka stúdiójában hangsúlyozta, hogy fontos, hogy tudjuk, ki volt Tompos Kátya, és hogy emlékezzünk rá és művészetére.

A közösség tagjai, akik szeretnének búcsút venni Tompos Kátyától, hamarosan lehetőséget kapnak erre a Várkert Bazárban szervezett nyilvános gyertyagyújtáson. Hrutka Róbert, a néhai színésznő jóbarátja és a "Szeretünk Kátya" címet viselő gálaest szervezője, a Storyval közölte, hogy június 7-én kerül megrendezésre az emlékezésre szánt esemény. Tompos Kátya temetésének részleteit édesanyja dönti el, és a szervezés jelenleg is folyamatban van. Az elmúlt két évben már nem lépett fel színházban és a koncertjei is elmaradtak, gyógyítása külföldi gyógykezelést igényelt. A szükséges összeget csütörtökre sikerült összegyűjteni, de Tompos Kátya péntek hajnalban meghalt. Hrutka Róbert, aki gitáros-zeneszerzőként is Tompos Kátya egyik legjobb barátja volt, a közösségi oldalán mély fájdalmát fejezte ki a veszteség kapcsán.