Janklovics Péter és Katz Dávid a kertek megmentői

A nyár folyamán Janklovics Péter és Katz Dávid különleges küldetésre vállalkoztak: idegenek kertjeit szépítették meg önzetlenül. Idén ismét megbízást kaptak, és a sok érdeklődő közül végül két kert tulajdonosának portáját varázsolták át: egy XII. kerületi és egy pomázi kertet szabadítottak meg a dzsungel sűrűjétől.

2023 nyarán Janklovics és Katz váratlanul jelentek meg különböző emberek otthonainál, hogy segítsenek a kert karbantartásában. Idén tovább folytatták a kezdeményezést, és számos jelentkező közül két kertesház tulajdonosát választották ki, hogy rendbe tegyék az elhanyagolt kerteket.

A XII. kerületi és a pomázi kert átalakításához minden szükséges eszközt előkaptak: sövénynyíró, fűkasza, láncfűrész került elő, valamint a két férfi, akik már korábban is bizonyították rátermettségüket a kertrendezés terén.

A munkálatok során a Husqvarna 525iLK akkumulátoros kombi gépet használták, amelynek hatékonyságát a kihívást jelentő kertek átalakulása is igazolta. A projektet a Husqvarna támogatta, amelynek köszönhetően a videó is elkészülhetett.