Hunter Biden bíróság előtt, míg az apja elnökválasztási kampánya biztosítva Ohio államban

Ma kezdődik Hunter Biden büntetőpere Delaware államban, ahol illegális fegyvertartással vádolják, miközben apja, Joe Biden elnökválasztási kampányának részvételét Ohio állam biztosította egy törvény aláírásával.

Hunter Biden, az amerikai elnök fia, ma áll bíróság elé Delaware államban, ahol három, 2018-ban elkövetett bűncselekmény miatt kell felelnie, amelyek egy revolver törvénytelen megvásárlásából és birtoklásából erednek. A vádak szerint a férfi szándékosan hazudott egy szövetségi fegyvervásárlási nyomtatványon, amikor azt állította, hogy nem fogyaszt jogellenesen kábítószert. Hunter Biden ellen Kaliforniában is folyamatban van egy büntetőeljárás, ahol adóelkerüléssel vádolják.

A delaware-i ügyben akár 25 év börtönbüntetés is kiszabható, ha minden vádpontban bűnösnek találják, bár hasonló esetekben a vádlottak gyakran rövidebb büntetést kapnak. A tárgyaláson várhatóan Hunter Biden évekig tartó crack-kokain függősége is szerepet kap majd. A védőügyvédek szerint a férfi drogrehabilitációs programon vett részt a fegyvervásárlás előtt, így az űrlapon adott válaszát igaznak tekinthette.

Joe Biden elnök egy interjúban kijelentette, hogy fia nem tett semmi rosszat, és hozzátette, hogy hisz benne.

Másrészről, Mike DeWine, Ohio állam republikánus kormányzója aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy Joe Biden szerepeljen az ohiói szavazólapokon a novemberi elnökválasztáson. A chicagói demokrata nagygyűlés, ahol hivatalossá fogják tenni Biden elnökjelöltségét, az állami bejelentési határidő utánra esik, ami veszélyeztette volna a szereplését a szavazólapokon. A demokraták a hivatalos jelölési folyamatot online formában, az eredeti határidő előtt fogják lebonyolítani, majd a demokrata nemzeti konvenciót is megrendezik az eredetileg tervezett időpontban.