Az iPhone akkumulátorának üzemidejének növelése egyszerű trükkel

Az iPhone felhasználók egyszerű beállításokkal jelentősen meghosszabbíthatják készülékük akkumulátorának üzemidejét, különösen akkor, ha éppen nem szükséges az 5G hálózat használata.

Az 5G mobil szabvány támogatása az újabb iPhone modelleken már elterjedt, de nem minden helyzetben szükséges vagy előnyös az 5G használata. Egyes területeken még nem érhető el ez a technológia, és előfordulhat, hogy az 5G sebessége nem múlja felül jelentősen a 4G-t. Az iPhone-ok automatikusan váltogatnak a 4G és az 5G hálózatok között, ami többletenergiát igényelhet az akkumulátortól. Az 5G kikapcsolásával azonban növelhető az akkumulátor üzemideje.

Az akkumulátor üzemidejének növeléséhez az alábbi lépéseket kell követni:

  1. Az iPhone beállításai menüpontjának megnyitása.
  2. A Mobilhálózat és a Mobiladat-lehetőségek menüpontok kiválasztása.

Ezután két beállítási lehetőség közül választhatunk:

  • A Hang és adatok menüpont alatt dönthetünk úgy, hogy a készülék csak 4G hálózatot használjon, ami kevésbé terheli az akkumulátort. Az 5G használata ugyanis rövidítheti az akkumulátor üzemidejét az Apple szerint is.
  • Az Adatmód menüpont alatt aktiválható az Alacsony forgalmú mód, amely korlátozza az automatikus frissítéseket és a háttértevékenységeket a mobilhálózaton keresztül. Ezáltal az alkalmazások nem frissülnek a háttérben, ami szintén hozzájárul az akkumulátor üzemidejének meghosszabbításához.

Alapértelmezés szerint az iPhone-ok 5G beállítása automatikus, az adatátviteli mód pedig normál. Ha azonban az 5G-t nem használjuk, érdemes átváltani 4G-re, hogy tovább bírja a készülékünk. Az alacsony adatforgalmú mód bekapcsolása viszont jelentős korlátozásokkal járhat az alkalmazások funkcionalitásában, így azt csak szükség esetén ajánlott használni.