Debreceni ittas vezetők balesetei és egy megható újraegyesülés

Alig három óra alatt három ittas vezető okozott balesetet Debrecenben, ami miatt a rendőrségnek szombat este több beavatkozásra is sor került. A hat ittas vezető közül hárman balesetet is okoztak, így jogosítványuktól azonnal megfosztották őket, és büntetőeljárás is indult ellenük.

Szombat este a debreceni rendőrök hat ittas vezetőt értek tetten, akik közül hárman balesetet is okoztak. Az esetek mindössze három óra leforgása alatt történtek, és a baleseteket okozó sofőröknek azonnal el kellett búcsúzniuk a jogosítványuktól. A rendőrség a police.hu oldalon számolt be az eseményekről.

Az első baleset egy 24 éves férfi miatt történt, aki a Monostorpályi úton vesztette el uralmát a járműve felett és több fának csapódott. Szerencsére ebben az esetben senki sem sérült meg.

Nem sokkal később, egy 37 éves férfi a 48-as főúton, Debrecen határában okozott balesetet. Egy körforgalomban lesodródott az útról és egy szalagkorlátnak ütközött, ráadásul percekkel korábban egy másik autónak is nekiment. Itt sem történt személyi sérülés.

A harmadik baleset este fél 11 körül történt a Nyíl utcán, ahol egy 45 éves férfi nem vett észre egy mögötte szabályosan közlekedő autót, és a parkolósávból való kihajtás közben ütköztek. Az ütközés következtében ketten megsérültek.

Mindhárom sofőrnél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, kettőjüknél pedig a bűncselekményi értékhatár közel négyszeresét érte el. A rendőrök a helyszínen elvették a jogosítványukat, és járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást indítottak ellenük. A hétvége folyamán további három ittas vezetőt is kiszűrtek a forgalomból, de ők nem okoztak balesetet.

Egy megható újraegyesülés Debrecenben

Debrecen nem csak a balesetek miatt került a hírekbe. Egy megható történet is helyet kapott a városban, amikor Báthory Anna, 12 év után, újra találkozott egykori kutyájával, Rudival. Anna kiskorában mentették meg a német juhász keverék kutyust, de a családi körülmények megváltozása miatt el kellett válniuk egymástól. A lány felnőtt fejjel döntött úgy, hogy megkeresi egykori kedvencét, és egy népszerű debreceni Facebook-csoport segítségével sikerült is megtalálnia. Rudi gazdája, Edit felismerte a kutya lekonyuló fülét és a nevét, így felvette Annával a kapcsolatot. A találkozás során Rudi azonnal felismerte egykori gazdáját, és megható pillanatokat éltek át együtt. Anna hálás, hogy Rudi szerető otthonra talált, és tervezi, hogy rendszeresen látogatni fogja őt a jövőben.