Egy magyar lány útja a Yale-re: Gödöllőről indul az én utam

Elképesztő utat járt be az a gödöllői diáklány, aki most első magyarként nyert felvételt a Yale színművészeti mesterképzésére.

Ilosvai Dóri, a gödöllői diák, aki a Yale David Geffen School of Drama intézményében szeretne tanulni, ahol olyan hírességek kezdték pályafutásukat, mint Meryl Streep vagy Lupita Nyong'o. Összesen 3000 diák közül került ki az a 16 szerencsés, akik közé Dóri is bekerült.

Dóri az Eduline-nak mesélte el, hogy a gödöllői általános iskolából és gimnáziumból indult útja, ahol egy véletlen folytán hallott az ASSIST ösztöndíjprogramról, ami lehetővé tette számára, hogy egy amerikai magániskolában tanuljon egy évet. Annak ellenére, hogy akkor még nem beszélt jól angolul, sikerült megvalósítania az álmát, és később az Abu Dhabiban található New York University kampuszán folytatta tanulmányait, ahol ingyen szerezhetett amerikai diplomát.

A diáklány számára mindig is fontos volt, hogy az ösztöndíj fedezze a költségeit, mivel nyugdíjas édesanyja neveli. Abu Dhabiban és a Yale-re is ösztöndíjjal nyert felvételt, ami lehetővé tette számára a továbbtanulást.

A Yale-re való felvételi során Dóri 3 amerikai egyetemre jelentkezett, és a Yale-t jelölte meg első helyen. A szóbeli felvételikre az egyetem pénzügyi segítségével utazott ki, de a szállásról már magának kellett gondoskodnia. Volt, hogy barátai kanapéján, de volt, hogy buszpályaudvaron töltötte az éjszakát.

Bár bejutott a képzésre, még nem biztos, hogy részt tud venni rajta, mivel az ösztöndíj nem fedezi teljesen a költségeit, és külföldi diákként nem vállalhat munkát. Dóri jelenleg szponzorokat keres, akik segíthetnek neki abban, hogy fedezni tudja a kötelező biztosítást, az egészségügyi kiadásait, a hazalátogatásokat és a tanulmányai során felmerülő egyéb költségeket. Nagy reményekkel várja, hogy összejöjjön az amerikai álma, amelyért már oly sokat dolgozott.