Két nagyvállalat nyerte a milliárdos közbeszerzéseket

A Gloster leányvállalata, a Gloster Networks Kft. és a Delta Technologies leányvállalata, a Delta Systems is nyertesek lettek egy-egy jelentős értékű közbeszerzési eljárásban.

A Digitális Kormányzati Ügynökség által kiírt közbeszerzési eljárásokban mindkét vállalat nyújtotta be nyertes ajánlatot konzorciumi tagként. A Gloster Networks Kft. keretmegállapodása nettó 5,1 milliárd forintot tesz ki, míg a Delta Systems keretmegállapodásának összege a szerződések teljes időtartamára vonatkozóan 9,7 milliárd forintot ér el.

Fontos megjegyezni, hogy a keretmegállapodások nem garantálnak automatikus megrendeléseket; az érintett szervezetek igényei alapján az egyes beszerzések újra versenyeztetésre kerülnek a keretmegállapodásban résztvevő konzorciumok között. A Gloster Networks Kft. és a Delta Systems esetében is a Digitális Kormányzati Ügynökség által kiszolgált intézmények felmerülő igényeik alapján dönthetnek a beszerzésekről.

A Delta Technologies tájékoztatása szerint a leányvállalatuk, a Delta Systems részt vett a „Keretmegállapodás kötése a kormányzati informatikai beszerzések központosított közbeszerzési rendszeréről szóló 301/2018 (XII.27.) Korm.rendelet hatálya alá tartozó, illetve a központosított közbeszerzési eljáráshoz önként csatlakozó szervezetek részére mobiltelefonok, műszaki leírásban meghatározott kategóriák szerinti beszerzése, kiszállítása tárgyában" elnevezésű közbeszerzési eljárásban.

A részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakításában érdekelt befektetők számára a Delta árfolyamának alakulása is fontos információ lehet, bár a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.