Gáspár Győző koncertet ígért Marics Petivel a szavazatokért, majd bocsánatot kért

Gáspár Győző, a showman, egy gyereknapi rendezvényen ígéretet tett, hogy ha a helyi polgármestert, Morvai Jánost újraválasztják, elhozza Marics Petit Kál községbe. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztotta meg a videót, amelyen Gáspár kampányol.

Hadházy Ákos Facebook-oldalán tette közzé azt a videót, ahol Gáspár Győző a Heves megyei Kál községben egy gyereknapi rendezvényen kampányolt Morvai János mellett, aki a regnáló településvezető is egyben, és akinek a kampányát Csuhány Bence, a Fidesz-KDNP Heves vármegyei listavezetője is támogatja. A videón Gáspár azt ígéri, hogy ha a polgármestert újraválasztják, akkor a faluba hozza Marics Petit.

Gáspár Győző a videóban elmondta, hogy az Ázsia Expressz című műsor forgatása óta jó kapcsolatot ápolnak Marics Petivel, és állítása szerint Salgótarjánban egy házban laknak.

Hadházy Ákos a videó kapcsán kritikát fogalmazott meg, mondván, hogy Gáspár Győző "a legocsmányabb politikai pedofil tempóban" próbálja meggyőzni a gyerekeket, hogy szüleiket rávegyék a polgármester újraválasztására, ami szerinte több szempontból is törvénytelen lehet.

Marics Peti, a ValMar énekese, cáfolta Gáspár Győző állításait és bocsánatot kapott.

Marics Peti Hadházy Ákos Facebook-bejegyzése alatt reagált, kijelentve, hogy semmit sem tudott Gáspár Győző ígéretéről, és arra kérte a showmant, hogy ne keverje bele tudta nélkül politikai dolgokba. Az énekes menedzsere, Varga-Szilágyi Zsolt elmondta, hogy Peti felhívta Győzőt, aki bocsánatot kért és tisztázták, hogy ilyen soha többet nem fordulhat elő. Gáspár Győző azonban semmilyen értelmezhető magyarázatot nem tudott adni arra, hogy miért mondott ilyeneket.

Gáspár Győző politikai aktivitása nem újkeletű.

Már 2022. március 15-én részt vett a Békemeneten, ahol Bencsik András és Bayer Zsolt mellett vonult, később pedig belépett a Fideszbe. Gáspár olyan kijelentéseket is tett, hogy háborúba menne Orbán Viktor miniszterelnökért, és életét is adná érte. 2023-ban már a Fidesz-tagkártyáját is megkapta, és részt vett a párt kongresszusán is. Gáspár Győző évek óta nyíltan részt vesz a magyar politikában, és egy saját alapítványt is létrehozott, amellyel állítólag emberek véleményét képes eljuttatni Orbán Viktorhoz.

Az 50. születésnapját ünneplő Gáspár Győzőt Novák Katalin, volt köztársasági elnök is felköszöntötte, és továbbra is aktívan részt vesz politikai eseményeken. Áprilisban az Európai Parlamentből, Brüsszelből jelentkezett be, ahol lánya, Gáspár Evelin Járóka Lívia fideszes EP-képviselőnek dolgozik asszisztensként. Szijjártó Péter külügyminiszter is felköszöntötte őt születésnapján.

Az üggyel kapcsolatban Gáspár Győzőt a Blikk kereste, aki írásban annyit reagált, hogy jövő hét keddig külföldön forgat.

Morvai János, Kál polgármestere aggályosnak nevezte Gáspár Győző kampányhúzását, és elmondta, hogy őt is hideg zuhanyként érte a hír. A polgármester szerint nem volt szó arról, hogy Gáspár ilyen ígéretet tegyen, és a szerződés megkötésekor sem volt jelen. Morvai szerint a showman feladata csupán a műsorvezetés és egy főzőverseny zsűrizése lett volna, és kijelentette, hogy 14 éve polgármesterként nincs szüksége ilyen támogatásra.

Az viszont kérdéses, hogy Gáspár Győző kampányolása mennyire segíti a Fideszt, és valóban szerez-e szavazatokat a kormánypártnak. Olvasóink véleményét ma délután 5 óráig várjuk a kérdésre: Hoz-e szavazatot Győzike a Fidesznek?