Új Android funkciók, amelyek megkönnyítik a mindennapokat

A Google legújabb Android frissítéseivel már a küldött üzenetek szerkesztése, a hotspotok egyszerű megosztása, és az okoseszközök kezelése is könnyebbé válik.

Az Android felhasználók számára érkező frissítések között szerepel a Google Messages alkalmazásban az elküldött RCS-üzenetek szerkesztésének lehetősége, amely akár 15 perccel az üzenet elküldése után is elérhető lesz. Ezáltal a felhasználók könnyedén javíthatják az elírásokat vagy egészíthetik ki az üzeneteket hiányzó szavakkal.

Az azonnali hotspot funkcióval egyetlen érintéssel csatlakoztathatják Android táblagépüket vagy Chromebookjukat a telefon hotspotjához, jelszó beírása nélkül. Emellett a Google Meet videohívások esetén is egyszerűbb lesz az eszközök közötti váltás, a Cast ikon segítségével.

Az Emoji Kitchen új matrica-kombinációi a fesztiválszezonra hangolják a felhasználókat, lehetővé téve számukra, hogy kedvenc emotikonjaikat, mint például a diszkógömböt és a fejhallgatót, remixeljék és matricaként osszák meg a Gboardon keresztül.

A Google Home Kedvencek widget hozzáadható a kezdőképernyőhöz, így a felhasználók gyorsan ellenőrizhetik az intelligens eszközeik állapotát, például a szoba hőmérsékletét, vagy egy érintéssel ki- és bekapcsolhatják a világítást.

A Wear OS okosórák tulajdonosai számára a Google Home Kedvencek "tile and complication" funkcióval egyszerűsödik az okoseszközök kezelése. Az óra segítségével az ajtók kinyitása, a fények tompítása vagy a hőmérséklet szabályozása is elérhető egyetlen érintéssel.

A Google Wallet-en keresztül a Wear OS órával történő fizetés is többféle módon lehetséges. Az Egyesült Államokban és Németországban élő felhasználók PayPal segítségével végezhetnek biztonságos fizetéseket közvetlenül a csuklójukról.

Végül, a digitális autókulcs funkció, amely már elérhető bizonyos MINI modellekben, hamarosan a Mercedes-Benz és a Polestar egyes járműveire is kiterjesztik. Ez lehetővé teszi a járművek zárását, nyitását és indítását a telefon segítségével, valamint a digitális autókulcs megosztását másokkal.