Férfi próbált meg önmagát felgyújtani az izraeli nagykövetség előtt Bukarestben

Egy 34 éves külföldi férfi megkísérelte önmagát felgyújtani az izraeli nagykövetség bejáratánál Bukarestben, de a terrorelhárítók gyors beavatkozásának köszönhetően a tragédia elmaradt.

A román rendőrség tájékoztatása szerint a férfi őrizetbe vételre került, és átadták a kerületi rendőrségnek. A rendőrség szóvivője, Georgian Dragan a Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy az eset nemzetközi politikai okokkal nem függ össze, hanem egy személyes ügy következménye, miután a férfitól elutasították a tartózkodási kérelmét.

Az Agerpres hírügynökség információi szerint a férfi szíriai állampolgár, aki egy gyújtópalackkal érkezett a nagykövetség épületéhez, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, mert a nagykövetség elutasította meghallgatási kérelmét. Az izraeli nagykövetség egy többszintes épület első emeletén helyezkedik el Bukarest belvárosában, és a férfi nem jutott be az épületbe, csupán az bejáratáig ért.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) terrorelhárítói megakadályozták, hogy a férfi végrehajtsa fenyegetését. Az SRI gyors beavatkozása révén csak egy kifüggesztett plakát sérült meg, és ők oltották el az általa okozott tüzet. Az eset után az SRI értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve kihallgatásra vitték a férfit a 14-es számú fővárosi rendőrőrsre. A férfi állampolgárságával kapcsolatos információkat a rendőrség nem közölte, mivel a vizsgálat még zajlik.