Dobrev Klára Sulyok Tamás és Magyar Péter ügyéről beszél

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti listavezetője szerint a Polt Péter vezette Ügyészség több mint egy hete nem reagál Sulyok Tamás köztársasági elnökkel kapcsolatos feljelentésre, és bírálja Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét is.

Dobrev Klára a Facebookon közzétett videójában hívta fel a figyelmet arra, hogy a feljelentés megtétele után a törvény szerint az ügyészségnek három munkanapon belül döntenie kellene a nyomozás megindításáról, de ez eddig nem történt meg. A politikus május 23-án nyújtotta be azokat a dokumentumokat az ügyészségen, amelyek szerinte bizonyítják, hogy Sulyok Tamás korábban, ügyvédként részt vett magyar termőföldek külföldieknek történő átjátszásában.

Dobrev Klára felszólította Polt Pétert, hogy álljon a nyilvánosság elé és válaszoljon arra a kérdésre, hogy indult-e büntetőeljárás Sulyok Tamás ellen. A DK politikusa szerint, ha nem történik válasz, vagy továbbra is hallgat az ügyészség, az azt jelenti, hogy a közelgő választások miatt az ügyészség védelmezi a köztársasági elnököt.

A csongrádi földmaffia ügyében Sulyok Tamásról Dobrev egy korábbi sajtótájékoztatón beszélt. Elmondása szerint az ügyvéd részt vett abban, hogy több mint ezer hektárnyi termőföld került külföldi kézbe Szeged környékén. Dobrev szerint a földadásvételekben több ügyvéd is érintett volt, és Sulyok Tamás egy konkrét ügylethez köthető. A Sándor-palota cáfolta a vádakat, állításuk szerint Sulyok Tamás soha nem vett részt törvénybe ütköző szerződések megkötésében.

Az ATV Heti Napló adásában Dobrev Klára Magyar Péterrel kapcsolatban is nyilatkozott. A politikus együttműködést szorgalmaz, de úgy véli, Magyar Péter nem nyitott erre, és egyedül próbálja megoldani a helyzetet, miközben „elütögeti más pártok kezét”. Dobrev hangsúlyozta, hogy a fő ellenség továbbra is Orbán Viktor, és Magyar Péterre nem ilyen szemmel tekint. A DK politikusa szerint a történelem akár meg is ismételheti önmagát, ha az ellenzék nem tanul a múltból és nem működik együtt. A műsorban felmerült kérdésekre válaszolva Dobrev kijelentette, hogy senki nem árulta el Márki-Zay Pétert, és a kampány során minden kérését teljesítették.