A TV2 választási műsorának elemzője Deák Dániel lesz

A TV2 csatorna, melyet korábban sem lehetett elfogulatlansággal vádolni, Deák Dánielt, a Megafon influenszerét is beveti a vasárnapi választási műsorban.

Deák Dániel, a Megafon influenszere, Facebookon keresztül osztotta meg, hogy a TV2 választási elemző műsorában fog helyet foglalni a vasárnapi választás estéjén. Társanalitikusa Palóc András lesz, aki szintén a kormányhoz közel álló Századvég elemzője. A közösségi médiában megosztott képen látható, hogy milyen lesz az eredményjelző, amelyet remélhetőleg sikerül a műsor kezdetéig finomhangolni.

A TV2-t korábban már többször is vádolták a Fidesz párt támogatásával, és 2018-ban 3,45 millió forintos bírságot is kaptak, mert a műsorvezetőik nyíltan kampányoltak a miniszterelnök mellett. 2022-ben tovább folytatták ezt a gyakorlatot, annak ellenére, hogy közvetlenül miniszterelnök-jelöltre nem lehet szavazni. Az RTL híradósa, Szellő István, erre reagálva megjegyezte, hogy ő "újságíró, nem propagandista".

A miniszterelnök tavaly szeptemberben a TV2 egyik műsorát népszerűsítette a TikTokon anélkül, hogy reklámról lenne szó. A 444 megkereste ezzel kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatalt, amelyik elmondta, hogy a megosztott tartalmak akkor minősülnek reklámnak, ha azért a véleményvezérek közvetlen ellenszolgáltatásban részesülnek.

A TV2 azonban nem az egyetlen médium, ahol a műsorvezetők nyíltan kampányolnak Orbán Viktor mellett. A szombati Békemeneten például a HírTv hírolvasója, György-Horváth Zsuzsa konferálta fel a miniszterelnököt, és a beszédet megelőző nemzeti giccset is ő vezette fel. Deák Dániel ezzel szemben, bár részt vett a Békemeneten, csak civilként jelent meg, és néhány képet készített rajongóival.