Daniel Stern visszaemlékezései Macaulay Culkinről

Daniel Stern új memoárjában, a Home and Alone című könyvében oldalakat szentel Macaulay Culkin gyermekszínésznek, a Reszkessetek, betörők! filmekből ismert egykori kollégájának. Stern emlékei szerint Culkin egy aranyos gyerek volt, de nagyon más életet élt, mint a többi gyermek; nem tudta, mi a fogócska, vagy hogy kell eldobni egy labdát.

A könyv szerint Stern és Culkin családja együtt töltött időt a forgatásoktól távol, és bár Culkin egy másik hotelben szállt meg, Sternék felkapták és elvitték a parkba játszani. Culkin négyéves korában kezdte a színészi pályát, és mire megkapta Kevin McCallister szerepét, már többször feltűnt a tévében.

Stern felidézi, hogy Culkin szoros barátságot ápolt Michael Jacksonnal, amit a szállodai szobájában található rengeteg játék is jelezhetett. A színész szerint a szoba úgy nézett ki, mintha valaki végigjárta volna a legnagyobb játékboltot, és mindenből vett volna egyet.

A memoárban Stern azt is megemlíti, hogy saját gyermekei is megtapasztalták a hírnév negatív oldalát, de Culkin életének látványa egészen más megvilágításba helyezte számára a dolgokat.