Bús Balázs választási bemutatkozása és a szerkesztői helyreigazítás

Bús Balázs, Óbuda korábbi polgármestere, választási bemutatkozó szövegében élesen bírálta a helyi lapot, amely szerinte az elmúlt öt évben nem adott neki megjelenési lehetőséget, és rágalmakkal támadta; a szerkesztőség azonban helyreigazítást közölt.

A Fideszhez tartozó Bús Balázs a kerületi lapban megjelent választási bemutatkozó szövegében kifejtette, hogy csak a jogszabályi rendelkezések miatt kapott lehetőséget a megjelenésre, mivel az újság köteles minden jelöltnek felületet biztosítani. A volt polgármester szerint az újság az elmúlt öt év során egyszer sem biztosított számára megjelenési lehetőséget, ellenben a legalantasabb rágalmakkal és minden alapot nélkülöző hazugságokkal támadták lapszámról lapszámra. Bús Balázs azt állította, hogy az újság választási szabályszegések miatt többször is elmarasztalást szenvedett el, és gyűlöletpropagandát folytatott Kiss László és Szabó Tímea vezetésével, amit a korrupció melegágyaként írt le.

A bemutatkozó szövegben Bús Balázs arra kérte a választókat, hogy inkább személyes honlapját nézzék meg és kövessék Facebook-oldalát, és megígérte, hogy megválasztása esetén a gyűlöletkeltő propaganda helyett a kerület pozitív híreit fogják olvasni, és újra Óbuda-Békásmegyerről, az itt élők nagyszerű eredményeiről, valamint kerületünk mindennapjairól szóló híreket olvashatnak majd.

A bemutatkozó szöveg mellett azonban megjelent egy piros kerettel ellátott "Szerkesztői helyreigazítás a következő oldalon", amelyet Pion István főszerkesztő írt alá. A helyreigazításban a főszerkesztő cáfolta Bús Balázs állításait, hangsúlyozva, hogy az újság többször is beszámolt a politikus tevékenységéről, sőt, saját írásait, véleménycikkeit, vagyis publicisztikákat is közölte. A szerkesztőség kijelentette, hogy sosem támadták alantas hazugságokkal vagy rágalmakkal a politikust, és a szerkesztőséget semmilyen szabálysértésért nem marasztalta el hatóság.

A két szöveg kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a 2022-es országgyűlési választás előtt képviselőjelöltként Bús már bemutatkozott a lapban, akkor egy teljesen normális szöveget írt. Továbbá fontos, hogy a lapot 2021 eleje óta másik kiadó adja ki. Az előző önkormányzati választásokig visszapörgetve, a lapban a "Bús Balázs" kereséssel nem találhatók véleménycikkek a fideszes politikustól, neve főleg a párbeszédes Szabó Tímea véleménycikkeiben szerepelt rendszeresen. De 2021-ben az is kiderült, hogy Bús segített létrehozni az Óbudai Kutyás Egyesületet.