Besenczi Árpád sérült ujjáról beszélt

Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója és színésze, részleteket osztott meg a több mint fél éve történt balesetéről és annak következményeiről.

Novemberben történt a szerencsétlenség, amikor Besenczi Árpád a Indul a bakterház című előadás közben súlyosan megsérült: egy ugrás során beakadt a jegygyűrűje egy csavarba, és emiatt leszakadt az ujja. Az előadást félbe kellett szakítani, majd azonnal kórházba szállították, de még éjszaka hazaengedték a kielégítő állapota miatt. Az esetet követően azonnal megműtötték a helyi Szent Rafael Kórházban, de az ujját már nem tudták megmenteni.

A színész a Borsnak adott friss nyilatkozatában elmondta, hogy még mindig kéthetente kötözőbe kell járnia az ujja miatt, és az implantátum még várat magára. Beszámolt arról is, hogy a seb esztétikailag még nem tökéletes, és egy tanulási folyamatot kell végigcsinálnia, hogy újra megtanulja használni a kezét. Mindennapi tevékenységeket már végez, de az ujj érzékenysége jelentős problémát okoz számára. Nyers bőrt varrtak a sérült területre, ami miatt a szövetek és a csonthártya különösen érzékennyé vált.

Besenczi Árpád hozzátette, hogy az érintett ujj rendkívül érzékeny: ha beleüt valamibe, ha a gyereke megfogja, vagy csak egy széktámlának nekimegy, akkor "valósággal csillagokat lát" a fájdalomtól. A négy gyermekes édesapa elmondta, hogy gyermekei másképp éltek meg a sérülést. A nagyobbik fia, aki a darabban játszott, premierplánban látta a balesetet, míg a kisebbik lánya, Liána nem szereti nézni az ujját, mert attól neki is fájni kezd a lába. Bulcsú néha jól megrángatja az ujját, azt mondva, eltéveszti, míg Hella, mint igazi empata, mindennap érdeklődik az állapota felől.

Besenczi reménykedik, hogy nyáron több időt tud majd fordítani a családra és a pihenésre, különösen, mivel júliusban lesz 59 éves. A színész-igazgató a sűrű napirendje ellenére is pozitívan tekint a jövőbe, hiszen a gyerekek fiatalon tartják, és rengeteget sportolnak. Besenczi Árpád elismeri felesége, Kornélia szerepét is, aki anyatigrisként tartja kordában a családot, miközben ő maga színházat igazgat, játszik, önálló esteket tart és néha-néha szinkronizál is Budapesten.