Karl Lagerfeld viharos évei a Disney+ képernyőjén

2024. június 7-én érkezik a Disney+ felületére a Karl Lagerfeld életéről szóló hatrészes drámasorozat, a Becoming Karl Lagerfeld, amely a divatikon karrierjének és magánéletének legdrámaibb tíz évét dolgozza fel.

A sorozat Raphaëlle Bacqué "Kaiser Karl" című bestsellere alapján készült, és Lagerfeld életének egy olyan szakaszát mutatja be, amikor pályafutása és magánélete szorosan összefonódott, és mindkettő terén jelentős csatákat vívott. Lagerfeld, akit a sorozatban Daniel Brühl kelt életre, egy összetett személyiség volt: sikeres és nagyvilági figura, ugyanakkor érzelmileg introvertált és fájdalmait magába fojtó férfi. A sorozatban a divatikon barátját és egyben riválisát, Yves Saint Laurent-t Arnaud Valois alakítja, akivel a május 28-i párizsi bemutató előtt beszélgettünk. Valois a 2017-es 120 dobbanás percenként című film főszereplője volt, és a Vanity Fair 2017-ben a világ tizenegyedik legbefolyásosabb francia személyiségének rangsorolta. A sorozatban bemutatott Saint Laurent már megalapította divatházát, és a nemzetközi szcéna figyelmét kezdi felhívni magára. A karakter Lagerfeld szerelmével, Jacques de Bascherrel is viszonyt folytat, ami mindhármuk életét megviseli. Valois szerint a sorozatban az ikonok mögött az emberekre koncentrálhatnak, és bemutathatják, hogy milyen nehéz és gyötrelmes életet éltek. Valois a szerepének megformálásához fizikailag és mentálisan is alkalmazkodnia kellett, és hét hónapig tartotta fenn a karaktert. A színész szerint Yves Saint Laurent karaktere a sorozatban egy igazi művész, aki szenvedélyeit ki kell elégítenie, és aki a divatház irányítása miatt menekül a szerelem, a szex és a drogok világába. Valois szeretné, ha a sorozatnak lenne folytatása, és még mélyebben felfedezhetné Yves pszichológiáját.

(Borítókép: Arnaud Valois a Becoming Karl Lagerfeld című sorozat párizsi bemutatóján. 2024.05.28. Le Grand Rex. Fotó: Olivier Vigerie)