Az X platformon mostantól engedélyezett a felnőtt tartalmak közzététele

Az X, korábban Twitter néven ismert, hivatalosan is engedélyezte a felnőtt tartalmak és a pornográfia megjelentetését a platformon, néhány kikötéssel együtt.

Az X szabályzatának frissítése értelmében a felhasználók most már közzétehetnek konszenzusos NSFW (munkahelyen nem biztonságosan fogyasztható) tartalmakat, amennyiben előzetesen figyelmeztetnek a tartalom jellegére. Ez a változás kiterjed a mesterséges intelligencia által generált videókra és képekre is. Az új irányelvek szerint a felhasználóknak lehetőségük van a szexuális témájú anyagok létrehozására, terjesztésére és fogyasztására, feltéve, hogy azok előállítása és terjesztése konszenzusos. A szabályzat kifejezetten kiemeli, hogy a szexuális kifejezés, legyen az vizuális vagy írott, a művészi kifejezés egy legitim formája lehet. Az oldal továbbra is korlátozza az ilyen jellegű tartalmakat a gyermekek és az ilyen tartalmakat kerülő felnőtt felhasználók számára.

Elon Musk felvásárlása óta a Twitteren, most X néven, rendszeresen megjelennek NSFW tartalmak, így gyakorlatilag nem jelent nagy változást a hivatalos szabályzat módosítása. Azonban a hétvégi frissítés előtt a szabályzat nem engedélyezte kifejezetten ezeknek a tartalmaknak a megosztását.