A cseresznye jótékony hatásai

A cseresznye számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, és ha naponta húsz darabot fogyasztunk belőle, szervezetünk nagyon hálás lesz. A cseresznye képes megakadályozni a vérrögképződést, és ésszerű mennyiségben történő fogyasztása javíthatja az alvás minőségét, enyhítheti a stresszt, valamint tisztíthatja a vérplazmát a méreganyagoktól.

A gyümölcs vagy egy pohár gyümölcslé lefekvés előtt másfél órával történő elfogyasztása elősegítheti az alvást. A cseresznye gyulladáscsökkentő vegyületei miatt hasznos lehet asztma és más légúti betegségek tüneteinek enyhítésében, valamint az ízületi gyulladásban szenvedők számára is segítséget nyújthat a fájdalmak enyhítésében.

Az antioxidánsokban gazdag cseresznye segíthet megvédeni a nők szervezetét a mellráktól, mivel képesek semlegesíteni a szabad gyököket. A gyümölcs A-vitaminban is gazdag, ami pozitív hatással van az agy működésére, a szem egészségére és a bőr állapotára.

A cseresznye C-vitamin és magnéziumtartalma elősegítheti a sportsérülések, húzódások, rándulások és az izomláz gyorsabb gyógyulását. Magas rost- és tápanyagtartalma miatt jól beilleszthető a diétás étrendbe, azonban magas cukortartalma miatt cukorbetegeknek nem ajánlott.