A Dining Guide Év Étterme díjátadó gálájának győztesei

A Dining Guide Év Étterme díjátadó gálájának győztesei június 3-án kerültek bejelentésre. A SALT Budapest nyerte el az Év Étterme díjat, míg a Stand Étterem a Legjobb a Legjobbak Között elismerést kapta.

Az év fenntartható éttermének a Natura Hill Zebegényt választották, az innovatív konyha díját az Onyx Műhely nyerte el, és az alternatív vendéglátóhelyek kategóriájában a Buborék Csopak bizonyult a legjobbnak. Rosenstein Róbert, a Rosenstein Vendéglő séfje az Év Séfje címet kapta, míg Pohner Ádám, az Iszkor séfje az Év Fiatal Séfje lett. A Málna The Pastry Shop érdemelte ki az Év Cukrászdája díjat, és Szűcs Árpád, a Kollázs Brasserie&Bar cukrászát az Év Éttermi Cukrászának választották.

További díjazottak között szerepel a Goli fire hearted kitchen, mint az Év Kedvelt Étterme, Nyíri Szása pedig a Dining Guide Életműdíját vehette át. A Múzsa nyerte el az Év Koktélbárja díjat, Rácz Imre, a Spago sommelierje az Év Sommelierje lett, és a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel kapta az Év Szállodája elismerést.

Az idei évben a Dining Guide új válogatási rendszert vezetett be, amely szerint az Év Étterme díjat az a Top 10 listán szereplő étterem kapja, amely a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja különböző szempontok alapján. A rangsorban a Platán Gourmet került az első helyre, míg a további kiemelkedő éttermek között szerepel a Stand, a Rumour, a Babel, a 42 Restaurant, az Essência, a Costes, a Borkonyha, a Spago, a Sauska 48, a Costes Downtown és a Pajta. A guide külön szekciót szentel a fenntartható éttermeknek. A győzteseket a Dining Guide csapata választotta ki, Fausto Arrighi, a Michelin Guide korábbi igazgatójának segítségével.