A Real Madrid történelmi győzelme a Bajnokok Ligájában

A Real Madrid tizenötödik alkalommal emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját, miután 2–0-ra legyőzte a Borussia Dortmund csapatát a londoni döntőben. A mérkőzés első felében a Dortmund többször is helyzetbe került, de a második félidőben a Real Madrid fordított és a hajrában szerzett gólokkal bizonyította, hogy a BEK/BL az ő pályája.

Dénes Tamás, futballtörténész és a Magyar Sportújságírók Szövetségének főtitkára szerint a Real Madrid nem dominált az első félidőben, de hasonló teljesítményt nyújtott, mint a Manchester City és a Bayern München elleni korábbi mérkőzéseken. Dénes hozzátette, hogy szeptemberben nem számított arra, hogy a Real Madrid ilyen szezont produkál majd, tekintettel Karim Benzema távozására és a sérülések sorozatára.

Mészáros Ábel, sportági szakértő és elemző kiemelte, hogy a Real Madrid a sok sérülttel és a leköszönő Toni Kroossal, valamint a távozott Benzema nélkül is kiválóan teljesített. A nyári érkezők, köztük Endrick és várhatóan Kylian Mbappé érkezésével a csapat még erősebb lesz. Mészáros szerint a közeljövőben kevés rivális tud majd érdemben versenyezni a Real Madriddal Európában.

A szakértő szerint a szezon Aranylabdáját valószínűleg egy Real Madrid-játékos kapja majd, és a döntést a kontinensbajnokságon nyújtott teljesítmény fogja eldönteni, ahol Toni Kroos, Jude Bellingham és Vinícius Júnior is esélyes lehet a díjra.

A műsorban szó esett arról is, hogy a Real Madrid a múltban is volt domináns, de az ötvenes évek óta nagy változásokon ment keresztül. A csapat sikeresen átalakult, és a bajnokság mellett a BL-ben is favorittá vált. A londoni döntőben a Real Madrid a várakozásoknak megfelelően szerkezetet váltott a második félidőben. Emellett a dortmundiak szezonja a bajnokságban közepes, a BL-ben viszont kiemelkedő volt. A műsorban felvetődött kérdés, hogy Mbappé érkezésével folytatódik-e a Real Madrid BL-hegemóniája, és hogy a BL-ben nyújtott jó forma vagy a hosszú szezon fáradtsága fog-e érvényesülni az Európa-bajnokságon.

Az Index Sportcast korábbi adásai elérhetők az Index oldalán.