A Cápák között befektetői nem látják értelmét a NextMeet autós társkereső-alkalmazásnak

Szabó Balázs a Cápák között műsorban bemutatott NextMeet autós társkereső-alkalmazásával nem győzte meg a befektetőket, akik szerint az applikáció nem praktikus és kevés felhasználóval rendelkezik.

Szabó Balázs a Cápák között televíziós műsorban mutatta be az általa kifejlesztett NextMeet nevű autós társkereső-alkalmazást. Az applikáció lényege, hogy az autósok a kocsijuk adatai alapján kereshetik meg egymást, amennyiben közel kerülnek egymáshoz. Balázs hosszan ecsetelte az alkalmazás működési elveit és létjogosultságát, de a befektetők, köztük Balogh Petya, kétségeiket fejezték ki a felhasználói bázis mérete és a koncepció gyakorlati használhatósága kapcsán.

Balogh Petya kritikusan szemlélte az ötletet, rámutatva arra, hogy az alkalmazás csak akkor működhet, ha a felhasználók közül véletlenül pont azok kerülnek egymás mellé, akik már letöltötték és használják is azt. "Tehát hogyha egymás mellé sodródik két embert ebből a 19 ezerből, akik mindketten letöltötték, és mindketten nyitottak, akkor ők egymást meg tudják találni. De mi van, hogyha véletlenül ő a tízmillióból nem az a húszezerből az egyik, hanem a másik 9.98 milliónyi ember? Akkor a te applikációd semmire nem jó" – fogalmazott Balogh.

A befektető továbbá kifejtette, hogy az autó nem a legmegfelelőbb eszköz egy társkereső alkalmazáshoz, mivel az emberek nem mindig vannak autójuk közelében, ellentétben a telefonjukkal, amely gyakrabban van náluk. Ezen okokból kifolyólag Balogh Petya és a többi négy befektető is úgy döntött, hogy nem kívánnak részt venni az applikáció finanszírozásában.

Az RTL Cápák között című üzleti showműsorának hetedik évadzáró epizódjában Balogh Levente, a műsor egyik befektetője, érdekes kijelentést tett a fizetéséről. A műsor előzetesében látható párbeszédből kiderül, hogy Balogh Levente ironikusan utalt arra, hogy kevesebbet keres, mint egy kereskedő. "Hát én kevesebbet keresek, mint egy kereskedő..." – mondta Balogh Levente, mire Moldován András és Balogh Petya is reagáltak. "Hát nem bármelyik kereskedőnél keresel te kevesebbet" – helyesbített Balogh Petya, majd Balogh Levente hozzátette: "Nem összesen, hanem per darab." A beszélgetésből kiderült, hogy Baloghék viccesen arra utaltak, hogy összességében talán kevesebbet keres, mint az összes magyar kereskedő együttvéve.