A Monzo nyereséges fordulatot vett és Európába terjeszkedik

A brit Monzo neobank először ért el nyereséget, 15,4 millió font adózás előtti nyereséget jelentett a 2024 márciusáig tartó pénzügyi évben, és terjeszkedési terveket hirdetett meg Európában, beleértve egy új irodát Írországban.

A 2015-ben alapított "mobile first" bank Nagy-Britanniában eddig 9,7 millió ügyfelet szerzett, de korábban nem sikerült nyereségesre fordítania népszerűségét. A 2023 márciusáig tartó pénzügyi évben még 116,3 millió fontos veszteséget könyvelt el. Azonban a 2024 márciusáig tartó pénzügyi évben a bevétel több mint kétszeresére, 514,4 millió fontra nőtt, köszönhetően többek között a hitelezési és megtakarítási termékek bővítésének, beleértve a "Buy Now, Pay Later" (BNPL) üzletágat is. Ennek ellenére a hitelezési céltartalékok majdnem megduplázódtak, 204 millió fontra emelkedtek.

A Monzo bejelentette, hogy Dublinban nyit irodát, ezzel előkészítve az utat az európai terjeszkedéshez. Emellett a vállalat újra megpróbálkozik a jövedelmező amerikai piaccal, új vezetői csapattal erősítve. A Monzo legutóbbi finanszírozási körében 340 millió font tőkét szerzett, amelyet az Alphabet vezetett, és ebben a körben a vállalatot 4 milliárd fontra értékelték.